Kvaak.fi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kvaak
Kotisivu www.kvaak.fi
Kaupallinen Ei
Tyyppi keskustelufoorumi
Rekisteröinti vapaaehtoinen
Kielet suomi
Luonut Juha Kouvalainen
Alexa-sija Suomi 17 627. (huhtikuu 2017)[1]

Kvaak.fi on suomalainen sarjakuvaportaali, joka pyrkii edistämään suomalaista sarjakuvakulttuuria tarjoamalla kotimaisille sarjakuvanharrastajille, -tekijöille ja -kustantajille interaktiivisen suomenkielisen sarjakuvia journalistisesti käsittelevän verkkopalvelun. Palvelun mahdollistavat Suomen sarjakuvaseura, Säätöyhteisö B2 ja Nettihotelli Internet Oy. Ylläpidosta ja sisällöntuotannosta vastaavat vapaaehtoisvoimin toimivat sarjakuvanharrastajat ja -toimittajat.

Palvelun suosituin osa-alue on keskustelufoorumi, jossa on noin 6077 rekisteröitynyttä jäsentä ja yli 358 300 [2] kirjoitettua viestiä.Lisäksi palvelu sisältää uutisia, arvosteluita ja erilaisia sarjakuva-aiheisia artikkeleita sekä monipuolisen sarjakuvalinkkihakemiston. Sarjakuvaportaali laajeni vuonna 2007 sarjakuvagallerialla.[3].

Vuonna 2005 Kemin sarjakuvakeskus myönsi Kvaak.fi:lle Lehti-Lempi -palkinnon.[4] Palkinnon vastaanotti palvelun perustaja sarjakuvantekijä ja yrittäjä Juha Kouvalainen. Myös Grafia ry on tukenut sarjakuvaportaalin ylläpitoa ja kehitystyötä apurahalla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.