Kuuntele vain muistojasi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuuntele vain muistojasi
The Notebook
Alkuperäisteos
Kirjailija Nicholas Sparks
Kieli Englanti
Genre Romanttinen kirjallisuus
Kustantaja Warner Books
Julkaistu 1. lokakuuta 1996
Sivumäärä 224
ISBN 0446520802
Suomennos
Suomentaja Kaisa Luntinen
Julkaistu 1996
Seuraava Hääjuhla
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Kuuntele vain muistojasi on yhdysvaltalaisen kirjailijan Nicholas Sparksin esikoisteos, joka julkaistiin vuonna 1996. Kirjaan perustuva elokuva The Notebook – Rakkauden sivut, julkaistiin vuonna 2004.

Kuuntele vain muistojasi on Sparksin ensimmäinen julkaistu ja kaiken kaikkiaan kolmas teos. Kahta sitä edeltänyttä romaania, The Passing ja The Royal Murders, ei ole koskaan julkaistu. Sparks kirjoitti Kuuntele vain muistojasi -romaania kuuden kuukauden ajan ennen kuin lähetti sen eteenpäin. Kirjallisuusagentti Theresa Park löysi käsikirjoituksen toimistonsa roskapinosta. Hän piti siitä ja tarjoutui edustamaan Sparksia. Lokakuussa 1995 Park sai käsikirjoituksesta $1 000 000 suuruisen ennakon Time Warner Book Groupilta ja romaani julkaistiin lokakuussa 1996. Kuuntele vain muistojasi oli New York Times:n bestseller-listalla heti ensimmäisellä julkaisuviikollaan ja vietti listalla kokonaisuudessaan yli vuoden.

Sparks sai idean Kuuntele vain muistojasi -kirjaan vaimonsa isovanhempien tarinasta. He olivat olleet naimisissa kuusikymmentä vuotta, kun Sparks tapasi heidät. Sparks ihmetteli, kuinka paljon pari välitti toisistaan ja kirjoitti romaanin kuvaillakseen sellaista rakkautta.

Tarinaa jatkaa Hääjuhla.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.