Kunitachi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Kunitachi
(国立市 (Kunitachi-shi))
Map Kunitachi en.png
Valtio Japani
Alue Kantō
Prefektuuri Tokio
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 8,15 km²
Väkiluku (2005) 72 667
 – Tiheys 8 916 as./km²
Symbolit
 – Puu Neidonhiuspuu
 – Kukka Japaninaprikoosi
 – Lintu Talitiainen

Kunitachi (jap. 国立市, Kunitachi-shi) on kaupunki Japanissa Tokion prefektuurissa. Kunitachi rajautuu Tokion Fuchūn, Kokubunjin, Tachikawan ja Hinon kaupunkeihin. Vuonna 2005 kaupungin asukasluku oli 72 667 ja asukastiheys 8 916 asukasta neliökilometrillä[1].

Nykyisen muotoinen Kunitachin kaupunki perustettiin 1. tammikuuta vuonna 1967.[2] Kunitachi sijaitsee historiallisella Kōshū kaidō -tiellä, joka yhdisti Edon Kain provinssiin. Kaupungin pääkatu, leveä Daigaku-dōri, kulkee Kunitachin asemalta Tama-joen rantaa kohti. Kunitachissa sijaitsevat Hitotsubashi-yliopisto, yksi Japanin arvostetuimmista julkisista yliopistoista, ja Yaho tenmangū, vuonna 903 perustettu šintolainen pyhäkkö. Kunitachin musiikkiyliopisto on aloittanut toimintansa kaupungissa.

Kaupunki sijaitsee JR Eastin Chūō-päälinjan varrella. Kun linjalle rakennettiin uusi asema Kokubunjin (jap. 国分寺) ja Tachikawan (jap. 立川) väliin, sen nimeen otettiin Kokubunjin ensimmäinen kanji 国, joka voidaan lukea myös kuni, ja Tachikawan ensimmäinen kanji 立. Kunitachista tuli virallinen nimi vuonna 1951.[2] Chūō-päälinjan lisäksi kaupunkia palvelee JR Eastin Nambu-linja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]