Kunekune

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo fiktiivisestä olennosta. Kunekune on myös eräs sian rotu

Kunekune (くねくね) on fiktiivinen olento joka sai alkunsa japanilaisessa sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoilla. Se mainittiin ensimmäisen kerran vuonna 2003 samanaikaisesti usealla eri sivustolla. Kunekunea voisi Slendermanin tavoin kutsua "moderniksi urbaaniksi legendaksi" tarinan synnyttyä internetissä.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kunekune omaa hoikan, valkoisen ihmismäisen kehon. Sen valkoisten raajojen kerrotaan heiluvan kuin tuulessa, vaikka sää olisikin tyyni. Sen japanilainen nimi Kunekune tarkoittaakin "vääntyä", "heilua", "mutkitella."[1]

Väitetään, että Kunekunen voi havaitaan vain etäältä, esim. maaseudulla huojumassa keskellä peltoa. Jos sitä yrittää lähestyä tai katsoo liian pitkään, menettää totaalisesti järkensä. Jos sitä yrittää koskettaa tai pääsee liian lähelle, se tappaa. Jos sen kuitenkin jättää täysin huomiotta ja jatkaa matkaansa, se tekee samoin.

Kunekunen tarina on voinut saada alkunsa variksenpelättimistä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Richard Freeman: The Great Yokai Encyclopaedia: The A-Z of Japanese Monsters. CFZ Press, Myrtle Cottage, Bideford 2010, ISBN 978-1-905723-54-6.
  • Yamaguchi Satoshi Taro: 本当にいる日本の「現代妖怪」図鑑. Ryukura Verlag, Tokyo 2007, ISBN 4773003650.
  • Ito Ryuhei: 「ネット怪談「くねくね. In: 世間話研究, 18. Ausgabe. Smalltalk Study Group, Kyoto 2008.

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. matomedia: くねくね見たことあるやついる? : まとめでぃあ totalmatomedia.blog.fc2.com. Viitattu 13.2.2017. (japaniksi)