Kumpulan siirtolapuutarha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Siirtolapuutarha ilmasta

Kumpulan siirtolapuutarha on Helsingin toiseksi vanhin siirtolapuutarha, joka on perustettu 1927. Se sijaitsee Kumpulan pientaloalueen ja Käpylän Kisakylän välissä. Alue on kulttuurihistoriallisesti arvokas. Se on avoin yleisölle kesäkautena (1.5.–15.9.) Portit suljetaan iltaisin kello 21. Itse palstat ovat jäsenten yksityisaluetta. Palstoja on 268 keskikoon ollessa noin 295 m². Mökkien maksimikoko on 26 m². Kaikessa rakentamisessa tulee noudattaa kaupungin ja yhdistyksen vahvistamia ohjeita.

Aluetta hallinnoi ja hoitaa Kumpulan Siirtolapuutarhayhdistys r.y. Yhdistys vuokraa palstat jäsenilleen. Vain Helsingissä kirjoilla oleva voi vuokrata palstan. Vuokraaja voi siirtää vuokrasopimuksen edelleen. Palstoista maksetaan vuosittain maanvuokra Helsingin kaupungille sekä kulutus-, alueen hoito- ja jäsenmaksuja yhdistykselle.

Yhdistys järjestää vuosittain sekä sisäisiä että yleisölle avoimia tapahtumia, joista perinteinen juhannusjuhla on näkyvin. Yksi alkuperäismökeistä on yhdistyksen omistamana museona.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.