Kullervo Kojo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kullervo Aarre Veikko Kojo (s. 17. kesäkuuta 1954 Pori) on suomalainen klarinetisti.

Kojo opiskeli Sibelius-Akatemiassa, jossa hän suoritti diplominsa 1985 opettajanaan Sven Lavela. Hän jatkoi opintojaan ulkomailla muun muassa Roomassa, Lontoossa ja New Yorkissa opettajinaan muun muassa Vincenzo Mariozzi, John McCaw ja Stanley Drucker. Hän on soittanut Porin kaupunginorkesterissa (19651974), Radion sinfoniaorkesterissa (1974-2014), Savonlinnan oopperajuhlien orkesterissa ja Suomalaisessa kamariorkesterissa.

Kojo on kantaesittänyt useita teoksia, kuten Eero Hämeenniemen Three Nocturnesin, Esa-Pekka Salosen Nachtliederin, Vladimir Agopovin Sonaatin ja Herman Rechbergerin KV 622 II bis:n. Hän on myös toiminut Sibelius-Akatemian opettajana ja lehtorina sekä monissa muissa musiikkioppilaitoksissa ja kesäleireillä. Esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina tärkeimmillä musiikkijuhlilla sekä eri orkesterien kanssa muun muassa RSO:n Sveitsin kiertueella. Suomen Klarinettiseuran puheenjohtajana. Seuran kunniajäsen v.2000 ja Suomen Sinfoniaorkesterit ry:n hopeinen ansiomerkki v. 2002.

Kojon levyttämiin teoksiin kuuluu muun muassa Einar Englundin ja Carl Nielsenin klarinettikonserttoja. Myös levytys Modern Clarinet pianisti Juhani Lagerspetzin kanssa. Soittanut kamarimusiikkia 60-luvulta asti muun muassa Järvenpää-kvintetti, Sonus-yhtye, Radius-kvintetti ja viimeisin Joko?-yhtye.[1].

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Haapakoski, Martti – Heino, Anni – Huttunen, Matti – Lampila, Hannu-Ilari – Maasalo, Katri: Suomen musiikin historia: Esittävä säveltaide, s. 94–95. Helsinki: WSOY, 2002. ISBN 951-0-23564-4.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.