Kuljetushallitus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kuljetushallitus
Perustettu 1. tammikuuta 2009
Tehtävä liikenneturvallisuus ja -hallinto
Ministeriö elinkeinoministeriö
Päätoimi­paikka Ruotsi Norrköping
Pääjohtaja Jonas Bjelfvenstam, pääjohtaja
Aiheesta muualla
www.transportstyrelsen.se

Kuljetushallitus (ruots. Transportstyrelsen) on Ruotsin valtion hallintoviranomainen, joka kuuluu elinkeinoministeriön alaisuuteen. Sen päätehtäviä ovat liikenteeseen liittyvät lupa-, valvonta- ja sääntelykysymykset. Liikennevirasto taas vastaa infrastruktuurista, kuten teiden ja rautateiden rakentamisesta ja ylläpidosta. Viraston toiminta on käynnistynyt 1. tammikuuta 2009.

Nykyinen pääjohtaja Jonas Bjelfvenstam aloitti virassaan 19. tammikuuta 2017. Häntä edelsivät 1. maaliskuuta 2015 aloittanut Maria Ågren ja ensimmäinen pääjohtaja Staffan Widlert.

Viranomainen vastaa tie-, ilma-, vesi- ja rautatieliikenteen turvallisuudesta ja kokonaisvaltaisesti niihin liittyvästä lupa- ja rekisteritoiminnasta. Ennen viraston luomista jokaiselle liikennemuodolle oli oma virastonsa. Vuoden 2010 alusta lähtien ajokorttien ja ammattiajolupien käsittely siirrettiin lääninhallituksilta Kuljetushallitukselle. Myös lupa kaupallisen liikenteen harjoittamiseen on siirretty lääninhallituksilta Kuljetushallitukselle.

Viraston päätoimipaikka on Norrköping, mutta toimintaa on hajautettu muillekin paikkakunnille, kuten mm. BorlängeenUumajaan ja Örebrohon.

Pääjohtajat

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Staffan Widlert 2009–2015
  • Maria Ågren 2015 – tammikuu 2017
  • Jonas Bjelfvenstam 2017– (tammi–kesäkuussa 2017 virkaa toimittava pääjohtaja)

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]