Kukka-Maaria Rajalin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kukka-Maaria Rajalin (o.s. Ahonen) (s. 1976) on suomalainen laulaja.

Hän on valmistunut laulaja-laulupedagogiksi vuonna 2005 Helsingin Ammattikorkeakoulusta. Hänellä on myös musiikkipedagogin Ylempi AMK-tutkinto Helsingin Ammattikorkeakoulu Metropoliasta. Rajalin on ollut solistina eri orkestereissa. Mistura Fina (1994–1998), Grupo Café (solisti 1998–) Las Chicas del Tango 2000- , Lohjan kaupunginorkesteri, Niinisalon varuskuntasoittokunta, Espoo Big Band, Martti Metsäkedon orkesteri, Seinäjoen kaupunginorkesteri, Einö Grön & Heimo Mäntysen Orkesteri jne.

Hänen erityinen mielenkiinnon kohteensa on eteläamerikkalainen musiikki. Rajalin onkin asustellut Brasiliassa ja opiskellut siellä maan kulttuuria, sambatanssia ja brasilialaisen samban rytmiikkaa useiden vuosien ajan. Näitä oppeja hän on jakanut suomalaiseen laulun- ja tanssin sambamusiikin kulttuuriin merkittävällä tavalla laajalla rintamalla. Hän on toiminut Helsingin Sambakoulu Imperio Do Papagaion jäsenenä vuodesta 1993.

Vuonna 2002 Rajalin osallistui Seinäjoen Tangomarkkinoille ja hänet kruunattiin tangoprinsessaksi.[1] Vuonna 2003 Kukka-Maaria kruunattiin Helsingin karnevaalikuningattareksi.

Maailmanmusiikin saralla Kukka-Maaria on esiintynyt lukuisilla maailmanmusiikkifestivaaleilla, muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Belgiassa, Ranskassa, Espanjassa, Yhdysvalloissa, Chilessä, Argentiinassa ja Brasiliassa. Hän on esittänyt Lumikin lauluosuudet Walt Disneyn piirroselokuvan Lumikki ja seitsemän kääpiötä suomenkielisessä vuoden 1993 dubbauksessa.

Rajalin on toiminut Metropolia Ammattikorkeakoulun lehtorina ja työskennellyt laulupedagogina Sibelius-Akatemiassa.

Vuodet 2015–2020 Rajalin on asunut Espanjassa ja työstänyt keikkojen ohella uutta albumia. Hän on säveltänyt levyllisen Edith Södergranin runoja. Levy Kukka Rajalin – Olemisen riemu julkaistaan vuonna 2021. Levyllä soittaa argentiinalainen huippupianisti Juan Esteban Cuacci ja haitarivirtuoosi Johanna Juhola.

Levytykset ja dubbaukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Lumikki ja seitsemän kääpiötä (dubbaus 1993)
  • Meu Samba (1998), kappale Rio
  • Tangomarkkinat 15 (2002), kappale Odotin pitkän illan
  • La Voz Femenina (2007), Las Chicas del tango
  • Tango de norte a sur (2012), Las Chicas del tango
  • Kukka Rajalin – Olemisen riemu (julkaistaan 2021)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tangokuninkaalliset Tangomarkkinat.fi. Arkistoitu 14.7.2015. Viitattu 26.6.2011.