Kristy Cates

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kristy Cates on yhdysvaltalainen näyttelijä ja laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten roolistaan Elphabana musikaalin Wicked Chicagon tuotannossa.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Cates aloitti esiintyjänuransa kolmevuotiaana laulaen ja esittäen itse kirjoittamiaan musikaaleja perheelleen. Catesin ollessa toisella luokalla hänen lahjansa huomattiin ja hän sai roolin laulavana kukkona joulunäytelmässä.

Catesin ollessa 17-vuotias hän sai ensimmäisen teatteriroolinsa ja päätti ruveta näyttelijäksi. Hän pääsi Cincinnatin yliopistoon College Conservatory of Musiciin. Hänen huonetoverinsa ja ystävänsä oli Shoshana Bean, joka on myös esiintynyt musikaalissa Wicked. Valmistuttuaan Cates muutti New Yorkiin.

Pari kuukautta muuttonsa jälkeen Cates sai roolin Princess Idassa. Vuonna 2003 Cates esiintyi Boobs! The Musical –musikaalin off-Broadway tuotannossa. Hän sai kriitikoilta positiivisia arvosteluja.

Vuonna 2003 Cates sai roolin uudesta musikaalista Wicked osana kokoonpanoa ja sijaisnäyttelijänä Idina Menzelille. Maaliskuussa 2005 Wickedin Yhdysvaltain kiertueen tähti Stephanie J. Block loukkaantui ja Cates lennätettiin hänen sijaisekseen Torontoon. Hänen ollessaan Torontossa häntä pyydettiin Ana Gasteyerin sijaisnäyttelijäksi Wickedin Chicagon tuotantoon. Cates korvasi Ana Gasteyerin kokopäiväisesti 24. tammikuuta 2006. Hän esiintyi Wickedissä Stacie Morgain Lewisin kanssa. Cates lopetti esiintymisen Wickedissä 10. joulukuuta 2006.

Tammikuussa 2007 Cates palasi Chicagoon viikonlopuksi esittämään soolokeikkoja. Jokainen esitys oli loppuunmyyty.

Cates on myös saanut roolin Martyna viikonpituisessa tuotannossa Grease-musikaalista, jota esitetään St. Louisissa Muny-teatterissa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]