Kristillinen anarkismi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kristillinen anarkismi on ajatussuuntaus, jonka mukaan kristityt ovat lopulta tilivelvollisia vain yhdelle auktoriteetille - Jumalalle, joka ruumiillistui Jeesuksen opetuksissa. Kristillisten anarkistien mukaan valtiolla - ja joidenkin mukaan kirkolla - ei ole eikä pitäisikään olla mitään valtaa ihmisten yli.lähde?

Eniten kristillisen anarkismin perustana on käytetty Jeesuksen vuorisaarnaa. Suurin osa kristillisistä anarkisteista on rauhankannattajia eikä käytä väkivaltaa, edes sotimiseen.[1][2]

Leo Tolstoin nimi liitetään joskus kristilliseen anarkismiin, mm. teoksen Jumalan valtakunta on teidän (Царство Божіе внутри васъ) perusteella.

  1. Christoyannopoulos, Alexandre (2010). Christian Anarchism: A Political Commentary on the Gospel. Exeter: Imprint Academic, 43–80. “The Sermon on the Mount: A Manifesto for Christian Anarchism 
  2. A Christian Anarchist Critique of Violence: From Turning the Other Cheek to a Rejection of the State March 2010. Political Studies Association. Arkistoitu 19.1.2012. Viitattu 20.12.2016.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.