Kristillinen anarkismi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Kristillinen anarkismi on ajatussuuntaus, jonka mukaan kristityt ovat lopulta tilivelvollisia vain yhdelle auktoriteetille - Jumalalle, joka ruumiillistui Jeesuksen opetuksissa. Kristillisten anarkistien mukaan valtiolla - ja joidenkin mukaan kirkolla - ei ole eikä pitäisikään olla mitään valtaa ihmisten yli.lähde?

Eniten kristillisen anarkismin perustana on käytetty Jeesuksen vuorisaarnaa. Suurin osa kristillisistä anarkisteista on rauhankannattajia eikä käytä väkivaltaa, edes sotimiseen.[1][2]

Leo Tolstoin nimi liitetään joskus kristilliseen anarkismiin, mm. teoksen Jumalan valtakunta on teidän (The Kingdom of God Is Within You) perusteella.

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Kristillinen anarkismi.

Ulkoiset linkit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Christoyannopoulos, Alexandre (2010). Christian Anarchism: A Political Commentary on the Gospel. Exeter: Imprint Academic, 43–80. “[archive.org/details/TheSermonOnTheMount_653 The Sermon on the Mount: A Manifesto for Christian Anarchism]” 
  2. [psa.ac.uk/journals/pdf/5/2010/1338_1226.pdf A Christian Anarchist Critique of Violence: From Turning the Other Cheek to a Rejection of the State] March 2010. Political Studies Association.


Tämä kristinuskoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.