Kriketin maailmanliiga

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kriketin maailmanliiga on vuonna 2007 käynnistynyt sarja. Alkuperäinen liiga käsitti viisi divisioonaa, joihin joukkueet valittiin maailmanrankingin perusteella. Toisella kaudella liigassa on jo kahdeksan divisioonaa. Ensimmäisellä kaudella kuhunkin turnaukseen osallistui 6-12 joukkuetta, mutta kaudella 2009–2013 kuhunkin divisioonaan osallistuu kuusi joukkuetta, poikkeuksena 8. divisioona, jossa pelaa kahdeksan joukkuetta. Lopputurnauksessa, joka on karsinta World Cupiin pelaa kuitenkin 12 joukkuetta.
Kustakin divisioonasta kaksi parasta nousee ylempään divisioonaan, kaksi heikointa putoaa alempaan ja muut säilyttävät paikkansa ko. divisioonassa, joka pelataan jälleen kahden vuoden kuluttua. Tästä on kuitenkin muutamia poikkeuksia. 8. divisioonasta nousee kaksi, mutta vain yksi säilyy ja loput viisi joukkuetta putoavat liigasysteemin ulkopuolelle. Nämä paikat täytetään sitten maanosien (Afrikka, Amerikka, Aasia ,Itä-Aasia-Tyynenmeren alue ja Eurooppa) parhailla joukkueilla, joilla ei vielä ole paikkaa maailmanliigassa. 1. divisioonasta ei myöskään kesken kauden pudoteta yhtään joukkuetta, vaan kaikki kuusi ovat varmuudella mukana lopputurnauksessa, josta jälleen 6 parasta jatkaa 1. divisioonassa. Sijoille 7-10 sijoittuneet aloittavat 2. divisioonassa ja 11-12 sijoittuneet 3. divisioonassa. Lopputurnauksen neljä parasta joukkuetta selviytyvät lisäksi World Cupiin.
Kaudella 2007–2009 maailmanliigan voittajaksi selviytyi Irlanti. Irlannin krikettijoukkue käsittää sekä Irlannin tasavallan että Pohjois-Irlannin pelaajat.

Maailmanliigan turnausvoittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi 1. divisioona 2. divisioona 3. divisioona 4. divisioona 5. divisioona 6. divisioona 7. divisioona 8. divisioona
2007  Kenia  Yhdistyneet arabiemiraatit  Uganda
2008  Afganistan  Afganistan
2009 Irlanti  Afganistan  Singapore  Bahrain
2010 Irlanti  Yhdysvallat    Nepal  Kuwait
2011  Yhdistyneet arabiemiraatit  Hongkong  Guernsey  Kuwait
2012    Nepal  Singapore  Vanuatu
2013 Mestaruussarja 2011–2013: Irlanti    Nepal  Jersey  Nigeria

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]