Kriketin maailmanliiga

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kriketin maailmanliiga on vuonna 2007 käynnistynyt sarja. Alkuperäinen liiga käsitti viisi divisioonaa, joihin joukkueet valittiin maailmanrankingin perusteella. Toisella kaudella liigassa on jo kahdeksan divisioonaa. Ensimmäisellä kaudella kuhunkin turnaukseen osallistui 6-12 joukkuetta, mutta kaudella 2009-2013 kuhunkin divisioonaan osallistuu kuusi joukkuetta, poikkeuksena 8. divisioona, jossa pelaa kahdeksan joukkuetta. Lopputurnauksessa, joka on karsinta World Cupiin pelaa kuitenkin 12 joukkuetta.
Kustakin divisioonasta kaksi parasta nousee ylempään divisioonaan, kaksi heikointa putoaa alempaan ja muut säilyttävät paikkansa ko. divisioonassa, joka pelataan jälleen kahden vuoden kuluttua. Tästä on kuitenkin muutamia poikkeuksia. 8. divisioonasta nousee kaksi, mutta vain yksi säilyy ja loput viisi joukkuetta putoavat liigasysteemin ulkopuolelle. Nämä paikat täytetään sitten maanosien (Afrikka, Amerikka, Aasia ,Itä-Aasia-Tyynenmeren alue ja Eurooppa) parhailla joukkueilla, joilla ei vielä ole paikkaa maailmanliigassa. 1. divisioonasta ei myöskään kesken kauden pudoteta yhtään joukkuetta, vaan kaikki kuusi ovat vamuudella mukana lopputurnauksessa, josta jälleen 6 parasta jatkaa 1. divisioonassa. Sijoille 7-10 sijoittuneet aloittavat 2. divisioonassa ja 11-12 sijoittuneet 3. divisioonassa. Lopputurnauksen neljä parasta joukkuetta selviytyvät lisäksi World Cupiin.
Kaudella 2007-2009 maailmanliigan voittajaksi selviytyi Irlanti. Irlannin krikettijoukkue käsittää sekä Irlannin tasavallan että Pohjois-Irlannin pelaajat.

Maailmanliigan turnausvoittajat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi 1. divisioona 2. divisioona 3. divisioona 4. divisioona 5. divisioona 6. divisioona 7. divisioona 8. divisioona
2007 Kenia Arabiemiirikuntien lippu Arabiemiirikunnat Ugandan lippu Uganda
2008 Afganistanin lippu Afganistan Afganistanin lippu Afganistan
2009 Four Provinces Flag.svg Irlanti Afganistanin lippu Afganistan Singaporen lippu Singapore Bahrainin lippu Bahrain
2010 Four Provinces Flag.svg Irlanti Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat Nepalin lippu Nepal Kuwait
2011 Arabiemiirikuntien lippu Arabiemiirikunnat  Hongkong  Guernsey Kuwait
2012 Nepalin lippu Nepal Singaporen lippu Singapore Vanuatun lippu Vanuatu
2013 Mestaruussarja 2011-2013: Four Provinces Flag.svg Irlanti Nepalin lippu Nepal  Jersey Nigerian lippu Nigeria

Kaudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]