Kotitehtävä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matematiikan kotitehtävä

Kotitehtävä eli läksy tai tavallisemmin läksyt ovat kouluissa oppilaille annettavia vapaa-aikana suoritettavia oppimistehtäviä. Läksyssä on usein luettava opettelemalla tekstiä ja mahdollisesti tehdä siihen liittyviä tehtäviä. Läksyjen tekoa voidaan kontrolloida joko ennalta ilmoittaen tai ilmoittamatta pistokokeilla eli pistokkailla, jotka ovat pienimuotoisia kokeita. Niiden vaikutus arvosanoihin on yleensä vähäinen.

Toisen asteen kouluissa kotitehtäviä sanotaan etätehtäviksi. Etätehtävien palautusta kontrolloidaan tavallisesti kotitehtäviä tarkemmin ja ne pisteytetään. Etätehtävillä on yleensä vaikutusta arvosanoihin ja niiden osittainen tekeminen voi olla edellytys kurssin kokeisiin osallistumiseen. Etätehtävillä voidaan korvata myös lähiopetustunteja.

Muita merkityksiä

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Läksyksi voidaan sanoa myös tapahtumaa, jossa jokin huono tai epämiellyttävä asia tapahtuu tekijälle siksi, että hänellä ei ole tietoa tai kokemusta asiasta eikä hän osaa varoa sitä. Tämän kokemuksen jälkeen hän ei enää tee samaa asiaa. Toinen ihminen sanoo tässä mielessä opettamista läksytykseksi.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 

Tämä koulutukseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.