Hiidenkivi (lehti)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kotiseutu (lehti))
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hiidenkivi
Lehtityyppi aikakauslehti
Kustantaja Stellatum Oy
Julkaisija Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus ja Suomen Kotiseutuliitto
ISSN ISSN 1236-794X
Perustettu 1994
Sitoutuneisuus sitoutumaton
Kotimaa Suomi
Ilmestymistiheys Kuusi kertaa vuodessa
Kieli suomi
Aiheesta muualla
OCLC
Kotisivu

Hiidenkivi oli vuosina 1994–2012 ilmestynyt suomalainen kulttuurilehti. Sitä julkaisivat Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Kotimaisten kielten tutkimuskeskus ja Suomen Kotiseutuliitto. Kuudesti vuodessa ilmestynyt lehti esitteli suomalaiseen kulttuuriin liittyvää tutkimustietoa yleistajuisesti ja ajankohtaisesti. Lehden aihepiirit olivat pääasiassa historian, suomen kielen ja kirjallisuuden, kotiseudun ja kulttuuriympäristön, kansanperinteen ja kulttuurintutkimuksen aloilta. Lehdessä oli myös laaja kirja-arvio-osasto.

Hiidenkivi perustettiin 1994, kun SKS:n lehti Elias, Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen Kieliposti ja Suomen Kotiseutuliiton Kotiseutu yhdistettiin.

Hiidenkiven viimeisenä päätoimittajia oli Outi Lauhakangas. Aiemmin päätoimittajana ovat olleet Pirkko Leino-Kaukiainen, Pirjo Hiidenmaa, Lasse Koskela, Panu Rajala, Heikki Ylikangas ja Esko Koivusalo. Lehteä kustansi Stellatum Oy.

Stellatum Oy sanoi kustannussopimuksen irti lehden julkaisijoiden kanssa vuonna 2012. Täten myös lehden ilmestyminen päättyi, sillä julkaisijoilla ei ollut mahdollisuutta lähteä itse kustantamaan lehteä asiakkailleen.[1]

Vuodesta 2013 lähtien julkaisu on ilmestynyt vuosikirjamuotoisena nimellä Kotiseutu. Vuosikirjaa julkaisee Suomen Kotiseutuliitto.[2]

  1. Hiidenkiven tilanne hiidenkivi-lehti.fi. Arkistoitu 16.2.2013. Viitattu 6.9.2013.
  2. Uusi Kotiseutu-julkaisu jatkaa Hiidenkiven työtä Suomen Kotiseutuliitto. Arkistoitu 5.3.2016. Viitattu 31.8.2015.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]