Korkein voitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Korkein voitto
Elokuvan juliste.
Elokuvan juliste.
Ohjaaja Carl von Haartman
Käsikirjoittaja Carl von Haartman
Tuottaja Erkki Karu
Kuvaaja Eino Kari
Leikkaaja Carl von Haartman
Pääosat Carl von Haartman
Kerstin Nylander
Valmistustiedot
Valmistusmaa Suomi
Tuotantoyhtiö Suomi-Filmi Oy
Ensi-ilta 2. syyskuuta 1929
Kesto 88 minuuttia
Alkuperäiskieli suomi
Budjetti ei tiedossa
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Korkein voitto on vuonna 1929 valmistunut suomalainen mykkäelokuva, jonka on ohjannut Carl von Haartman. Elokuvan ensi-ilta oli 2. syyskuuta 1929 Kino-Palatsi-teatterissa Helsingissä.

Elokuvan juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vakoiluaiheisen elokuvan alussa paroni Henrik von Hagen (Carl von Haartman) herää railakkaan juhlimisen jälkeen krapulaisena ja rahansa tuhlanneena. Saavuttuaan aamugrogille ravintolaan hän lukee sanomalehdestä voittaneensa arpajaisissa suuren rahasumman. Samassa lehdessä on myös ilmoitus venäläisen tanssijattaren Vera Vasiljevnan (Kerstin Nylander) vierailusta Suomessa. Paroni päättää tutustua naiseen ja onnistuukin tapaamaan hänet. Heidän välilleen syttyy romanssi ja paroni käy Veran kanssa hylkeenpyyntiretkellä Mäkiluodossa ja myös Suomenlinnassa. Retken aikana Vera piirtää ahkerasti ja on epäilyttävän kiinnostunut Suomenlinnan sotilaallisista laitteista ja tykkien kantomatkasta. Tässä vaiheessa paronille selviää, että Vera onkin venäläisten vakooja, jonka työnantajana toimii Aku Korhosen esittämä juutalainen.

Elokuvan loppukohtauksessa Katajanokan vankilasta vapautuvaa Veraa on vastassa paroni von Hagen. He syleilevät ja Vera lausuu Rakkaani, nyt olemme me molemmat saaneet korkeimman voiton.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muut tekijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.