Korg MS-20

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Korg MS-20

Korg MS-20 oli Korgin valmistama puolimodulaarinen ja monofoninen syntetisaattori. Se tuli markkinoille vuonna 1978. Se kuuluu Korgin MS-soitinsarjaan, johon kuuluvat myös yksioskillaattorinen MS-10, koskettimeton MS-50 ja SQ-10-sekvensseri.

MS-20:ssä on kaksi jänniteohjattua oskillaattoria, ja siinä on 37 nuotin koskettimisto.

Tammikuussa 2013 Korg ilmoitti tuovansa syntetisaattorista uudelleen markkinoille mallin MS-20 Mini, joka on täydellinen kopio alkuperäismallista elektroniikkakytkentöjä ja käyttöpaneelia myöten. Eroina alkuperäiseen MS-20-malliin on vain koteloinnin hieman pienempi koko, joka on 86 % siitä, ja pienennetty koskettimisto. Lisänä uudessa tuotantomallissa on midiohjausväylä ja USB-liitäntä. Uuden tuotantomallin kotelon koko on sama kuin aiemmin markkinoidun rajoitetun erän Korg Legacy Collection -paketin, joka toimi ainoastaan midiohjaimena, ja jonka yhteydessä käytettiin MS-20-ohjelmistoemulaattoria tietokoneella.

Vuoden 2014 tammikuussa Korg ilmoitti tuovansa markkinoille syntetisaattorista vielä rajoitetun erän MS-20 Kit -mallin, joka on rakennussarjana osissa toimitettava tuote. Ostaja itse voi kokoonpanna syntetisaattorin käyttökuntoon irrallisista kuorista, valmiista piirilevyistä, käyttöpaneelista sekä siihen kuuluvista säätönupeista ja liittimistä. Rakennussarjaversio on saman kokoinen kuin alkuperäinen MS-20 etupaneelin 6,3 mm:n plug-liittimiä ja koskettimia myöten. Tämän lisäksi elektroniikkaan on lisätty molemmat versiot alkuperäisen mallin tuotantoaikana käytetyistä VCF-suodattimista, jonka käyttäjä voi itse valita piirilevyssä olevasta kytkimestä. MS-20 Mini -mallissa VCF-suodattimena käytettiin pelkästään ensimmäistä versiota.

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.