Kooma (brändi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kooma on Oulussa vuonna 1997 perustettu vaatebrändi, joka tekee vaatteita käsityönä Oulun Heinäpäässä. Brändin perustaja, vaatteiden suunnittelija ja tekijä on oululainen Antti Putkonen. Kooman mallistoon kuuluu muun muassa pipoja, huppareita ja t-paitoja, ja ne ovat tyyliltään rentoa katumuotia.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2000-luvun alkupuolella Oulun katukuvassa näkyi paljon Kooma-pipoja ja -huppareita. Kooma nousi suureen suosioon vuosituhannen alussa, kun suositussa Salatut elämät -sarjassa nähtiin Kooma-pipo Jasper Pääkkösen esittämän Saku Salinin päässä. Brändin perustaja Antti Putkonen oli myös mukana perustamassa Real Deal -myymälää Oulussa ja siellä myytiin Kooma-vaatteita. Tämän jälkeen brändi eli vuosia hiljaiseloa, mutta on pysynyt elossa ja vaatteita on tehty pienemmässä mittakaavassa.

Vuonna 2009 Antti Putkonen oli mukana Muodin Huipulle -ohjelmassa ja sai sitä kautta lisää näkyvyyttä brändilleen. Kooman tukikohtana on ollut Oulun Heinäpää, jossa kaikki vaatteet tehdään itse käsitöinä. Brändin slogan on ollut: Handmade in Heinäpää.

Vuonna 2019 Antti Putkonen hankki itselleen toimitilat Oulun Höyhtyältä ja Kooma-brändin toiminta saa jatkoa uusissa tiloissa vuodesta 2020 alkaen.

Sosiaalinen media[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kooman markkinointi perustuu sosiaalisessa mediassa suosioon nousseen Koomamiehen tarinaan, joka on Antti Putkosen alter ego. Koomamies viihdyttää seuraajiaan räväkällä huumorillaan, sekä samalla markkinoi Kooma-brändiään.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]