Kompanija Ust-Luga

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
OAO Kompanija Ust-Luga
ОАО «Компания Усть-Луга»
Yritysmuoto Avoin osakeyhtiö
Toimitusjohtaja Maksim Gennadevitš Širokov
Toimiala satama
Tuotteet satamapalveluyritysten omistaminen
Emoyhtiö yhtymän pääyhtiö itse
Kotisivu [1]

OAO Kompanija Ust-Luga (ven. ОАО «Компания Усть-Луга») on Ust-Lugan sataman rakennuttava ja omistava emoyritys. Siihen kuuluu useita tytäryhtiötä.

Tytäryhtiöt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morskoi torgovyi port Ust-Luga[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Morskoi torgovyi port Ust-Luga (ven. ОАО «Морской торговый порт Усть-Луга») on yhtiö, joka vastaa sataman yleisestä kunnallistekniikasta sataman alueella yleisesti ja myös sisällä terminaaleissa samoin kuin sähkön ja lämpöenergian sekä veden jakelusta sekä likavesistä, huolinnasta sekä laiva-agentuuritoiminnasta.[1]

Ust-Lužkaja projektno-inžiniringovaja kompanija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OAO Ust-Lužkaja projektno-inžiniringovaja kompanija (ven. ОАО «Усть-Лужская проектно-инжиниринговая компания») vastaa alueen kehittämisen ja jatkokehittämisen projektisuunnittelusta.[2]

PortŽilStroi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OAO PortŽilStroi (ven. ОАО «ПортЖилСтрой») vastaa alueen asuinrakennusten taajamarakentamisesta.[3]

Balttelekomport[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OAO Balttelekomport (ven. ОАО «Балттелекомпорт») vastaa alueen puhelin- ja Internet-yhteyksistä sekä muista tietoliikenneyhteyksistä.[4]

Port Ust-Luga transportnaja kompanija[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

OAO Port Ust-Luga transportnaja kompanija (ven. ОАО «Порт Усть-Луга транспортная компания») vastaa alueen rautatierahtikuljetusten järjestämisestä. Se voi myös järjestää rautatievaunujen puhdistamista, liikenteenjohtamista, sataman sisäiset rautatiekuljetukset, huolintaa, autojen siirtämistä laivoista rautatievaunuihin. [5]

Terminaaliyhtiöitä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Eri tavaralajeille on olemassa sataman alueella eri terminaaleja. Näiden terminaalien operoimiseen on perustettu erilaisia yhtiöitä, kuten OAO Baltijski aljuminevyi terminal, OAO Baltijski neftehimitsheski terminal jne.

Satamatoiminnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ust-Lugassa on laitureita, joihin voi ajaa 75 000 kuolleen tonnin kuivarahtialuksen. Se on syvyydeltään syvin Venäjän federaation Itämeren satamista.

Satamassa on mm. hiiliterminaali, jonka kapasiteetti kasvaa 8 000 000 tonniin 2008, kun otetaan käyttöön laajennusvaihe. Edellinen laajennus, joka otettiin käyttöön 8.6.2007, lisäsi kapasiteetin 4 000 000 tonniin.

Autojen tuontisatama kykeni vastaanottamaan 70 000 autoa vuoden 2007 kesällä. Autojen vastaanottokapasiteetti kasvanee vuoteen 2010 mennessä 360 000 autoon.

Lannoitteiden vientisatama on otettu käyttöön 2007. Sen kapasiteetti on 6 000 000 tonnia. Konttisataman kapasiteetti on 2008 1 000  000 TEU:ta. Sataman kokonaisminimikapasiteetiksi on arvioitu 35 000 000 tonnia vuodessa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]