Komische Oper Berlin

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rakennuksen julkisivu.
Näytössali sisältä.

Komische Oper Berlin on Berliinissä toimiva oopperatalo, joka on erikoistunut kevyeen oopperaan, operetteihin ja musikaaleihin. Se esittää myös klassista oopperaohjelmistoa. Rakennus on vain korttelin päässä Unter den Lindenistä ja Friedrichstrassesta.

Komische Operin perusti itävaltalainen Walter Felsenstein vuonna 1947 ja se saavutti maailmanmaineen hänen pääjohtajakautenaan. Oopperan orkesterissa oli monia maailmankuuluja kapellimestareita. Oopperatalona toimii vuonna 1892 Behrenstrasselle valmistunut alkujaan uusbarokkityylinen teatteritalo, jossa toimi alkuun Theater Unter den Linden ja myöhemmin teatteri Metropol.[1] Rakennuksen suunnitteli tunnettu wieniläinen arkkitehtitoimisto Fellner & Helmer.[2] Katsomossa on 1190 paikkaa. Pääsali on säilynyt alkuperäisenä, mutta toisessa maailmansodassa tuhoutunut kadun puoleinen osa korvattiin 1960-luvulla uudella rakennuksella.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Edelgard Abenstein & Jeannine Fiedler: Taide & Arkkitehtuuri: Berliini (suom. Pirkko Roinila), s. 345. Tandem Verlag (h. f. ullmann) 2009. Alkuteos Kunst & Architektur Berlin.
  2. History (Arkistoitu – Internet Archive) (englanniksi) Komische Oper Berlin. Viitattu 30.7.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]