Ryhmäseksi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Nainen ja kaksi miestä harrastamassa ryhmäseksiä kolmestaan.
Peter Fendin maalaus vuodelta 1835.

Ryhmäseksi on seksiä, jota harrastaa keskenään samanaikaisesti vähintään kolme henkilöä.[1] Sitä tiedetään esiintyvän ihmisten ohella myös muiden eläinten, kuten paksusarvilampaidenlähde? ja bonobojen keskuudessa.

Ryhmäseksi on yleinen seksifantasia, mutta sen yleisyydestä ei ole paljon tietoa. Vuonna 1992 tehdyn tutkimuksen perusteella suomalaisista miehistä yhdeksän prosenttia ja naisista kaksi prosenttia on harrastanut sitä ainakin kerran elämässään.[2] Ryhmäseksiä harrastetaan kaikkien seksuaalisten suuntausten joukossa. Ryhmäseksiä harrastaessa on kiinnitettävä erityistä huomiota sukupuolitautien ehkäisyyn suuremman tartuntavaaran vuoksi.

Kolmen henkilön välinen seksi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kolmen henkilön välinen seksi on ryhmäseksin muoto, jossa seksiaktiin osallistuu kolme ihmistä yhtä aikaa. Seksuaalisen osallistumisen luonne vaihtelee kolmen jäsenen kesken suuresti. Kolmikko saattaa koostua jäsenistä, joista yhdellä on tirkistelijän rooli, ja joskus kutsuttu jäsen on mukana vain tehostaakseen pääparin kokemusta, eikä tapahtuma näin sisällä sukupuoliyhdyntää kahden muun kanssa.lähde?

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Locker, Sari: The Complete Idiot’s Guide to Amazing Sex, 3. painos, s. 288. Penguin, 2005. ISBN 9781592573271. (englanniksi)
  2. de Camp, Walter: Sex & New York City City.fi. Viitattu 8.11.2009.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]