Kolme muskettisoturia (vuoden 2011 elokuva)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kolme muskettisoturia
The Three Musketeers
Ohjaaja Paul W.S. Anderson
Käsikirjoittaja
Tuottaja Paul W. S. Anderson
Samuel Hadida
Jeremy Bolt
Christoph Fisser
Martin Moszkowicz
Carl Woebcken
Säveltäjä Paul Haslinger
Kuvaaja Glen MacPherson
Leikkaaja Alexander Berner
Pukusuunnittelija Pierre-Yves Gayraud
Pääosat
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdistynyt kuningaskunta
Ranska
Saksa
Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
  • Constantin Film Produktion GmbH
  • Impact Pictures
Levittäjä Constantin Film
Netflix
Ensi-ilta 2011
Kesto 120 min
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Kolme muskettisoturia (engl. The Three Musketeers) on vuonna 2011 ensi-iltansa saanut seikkailuelokuva, jonka on ohjannut Paul W. S. Anderson ja käsikirjoittanut Andrew Davies ja Alex Litvak. Elokuva perustuu löyhästi Alexandre Dumas vanhemman samannimiseen kirjaan.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Logan Lerman  d’Artagnan  
 Luke Evans  Aramis  
 Matthew Macfadyen  Athos  
 Ray Stevenson  Porthos  
 Freddie Fox  Ludvig XIII  
 Juno Temple  Anna Itävaltalainen  
 Christoph Waltz  Richelieu  
 Milla Jovovich  Milady de Winter  
 Gabriella Wilde  Constance  
 James Corden  Planchet  
 Orlando Bloom  Buckingham  
 Mads Mikkelsen  Rochefort  
 Dexter Fletcher  d’Artagnanin isä  

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elokuvan alussa kolme muskettisoturia Athos (Matthew Macfadyen), Porthos (Ray Stevenson) ja Aramis (Luke Evans) ovat Venetsiassa ja havittelevat Leonardo da Vincin suunnitteleman sotakoneen piirustuksia.

Mukaan lyöttäytyy myös Milady (Milla Jovovich), joka uskottelee rakkauttaan Athokselle, mutta luovuttaakin sotakoneen piirustukset Buckinghamille (Orlando Bloom) pistettyään myrkkyä kuppeihin, joista muskettisoturit juovat.

Vuotta myöhemmin nuori d’Artagnan (Logan Lerman) jättää perheensä ja matkaa kohti Pariisia hevosellaan Leinikillä. Matkalla hän törmää Meung sur Loiressa Rochefortiin (Mads Mikkelsen), joka yrittää tappaa hänet, mutta Milady estää sen. Hän jatkaa matkaa Pariisiin, jossa törmää Athokseen, Porthokseen ja Aramikseen ja sattuu haastamaan heidät kaikki kaksintaisteluun.

Juuri kun d’Artagnan ja muskettisoturit aloittavat kaksintaistelun, kardinaalin joukot keskeyttävät heidät. Muskettisoturit ja d’Artagnan taistelevat kardinaali Richelieun (Christoph Waltz) miesten kanssa, ja voittavat reilusti.

Samalla Milady juonii kardinaalin kanssa saadakseen Ranskan ja Englannin sotaan keskenään. Milady tapaa myös kuninkaan (Freddie Fox).

Muskettisoturit ja d’Artagnan saapuvat palatsiin. He odottavat saavansa rangaistuksen, mutta kuningas pyytää heitä paraatiin, jossa muskettisoturit törmäävät Buckinghamiin, jonka kanssa heillä on vanhoja kaunoja.

Kardinaali ja Milady juonivat edelleen kuningasta vastaan ja piilottavat väärennettyjä rakkauskirjeitä Buckinghamilta kuningatar Anna Itävaltalaisen huoneeseen. Kuningas löytää kirjeet ja saa selville, että hänen vaimolleen antamansa koru on nyt Buckinghamilla, mutta luulee, että kuningatar antoi sen rakkaudenosoitukseksi.

Constance (Gabriella Wilde) pyytää d’Artagnania ja muskettisotureita hankkimaan korun takaisin, ettei kuningas voisi syyttää vaimoaan uskottomuudesta. Nelikko lähtee kohti Calais’n satamaa, mutta he törmäävät siellä Jussaciin ja joukkoihin, jotka odottavat satamassa. Constance harhauttaa vartiossa olevat miehet ja muut neljä ja Planchet (James Corden) lähteävät Englantiin.

Englannissa muskettisoturit kaappaavat Buckinghamin ilmalaivan ja nappaavat kyytiin myös Miladyn, jonka hallussa kuningattaren koru on. Athos on juuri ampumassa Miladyn, joka pudottautuu Englannin kanaalin yllä ilmalaivasta.

Rochefort saa Constancen käsiinsä.

Muskettisoturit vaihtavat Constancen koruun, mutta Rochefort alkaa tulittaa heitä. Lopulta d’Artagnan tappaa Rochefortin kaksintaistelun päätteeksi ja nelikko vie korun kuningattarelle.

Lopussa käy ilmi, ettei Milady olekaan kuollut. Buckingham ja hänen joukkonsa nostivat hänet kanaalista ja hän on hengissä. He ovat matkalla kohti Ranskaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]