Koiran kokoinen kesä

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Koiran kokoinen kesä
Kirjailija Helena Meripaasi
Kieli suomi
Kustantaja Otava
Julkaistu 2000
Ulkoasu sidottu
Sivumäärä 176
ISBN 951-1-16902-5
Sarja: Koirahullun päiväkirja
Seuraava Koirista parhain
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

Koiran kokoinen kesä on Helena Meripaasin Koirahullun päiväkirja -sarjan ensimmäinen osa.[1] Kirja on Otavan kustantama, ja se julkaistiin vuonna 2000.[2]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ullan kesä alkaa näyttää tylsältä. Hän ei lähtisi äitinsä kanssa mihinkään, ja parhaalla ystävällä Lindalla on muita menoja. Äiti ja Ulla käväisevät äidin entisen työkaverin Beritin luona. Beritillä on kenneli. Ullan riemuksi äiti suostuu yhteen cavalierin pentuun, jonka luovutusikä on kahden viikon päästä. Ulla valitsee omakseen pentueen parhaimman pennun, Pontuksen.

Kun Ulla saapuu uudelleen isän kanssa katsomaan pentua, Ulla huomaa tarhassa yksin olevan belgianpaimenkoiran, Daran. Ulla rakastuu Daraan, ja hänen isänsä suostuu ostamaan Daran. Äiti on räjähtää, kun Ulla tuo pennun kotiin, mutta leppyy ajan kanssa. Ullan kesästä on tulossa huippukesä. Kouluttaminen on aluksi vaikeaa, ja Darakin onnistuu karkaamaan. Mutta eräs Kisse on löytänyt koiransa Faxen kanssa Daran. Ulla alkaa ihailla Faxea, sillä se on todella tottelevainen koira verrattuna Daraan. Ulla ja Kisse alkavat treenata yhdessä koirien kanssa ja heille syntyy hyvä ystävyys. Kisse saa Ullan osallistumaan Match Show’hun, jossa Dara on Best In Show 5.

Henkilöhahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Ulla: 12-vuotias koirahullu, joka saa viimeinkin oman koiran pitkäaikaisen kinumisen jälkeen.
  • Linda: Ullan paras ystävä, joka harrastaa uintia. Ulla on joutunut kuuntelemaan kauan Lindan rakkauksista, mutta Linda ei kestä Ullan koirajuttuja.
  • Kisse: 16-vuotias koirankouluttaja, joka löytää Daran. Kisse omistaa sekarotuisen Faxen.

Jatko-osat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.