Kohtauksia luokkataistelusta Beverly Hillsissä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Scenes-from-the-Class-Struggle-in-Beverly-Hills-1989-DVD-kansi.jpg

Kohtauksia luokkataistelusta Beverly Hillsissä (Scenes from the Class Struggle in Beverly Hills) on mustan huumorin elokuva vuodelta 1989. Sen on kirjoittanut sekä ohjannut Paul Bartel, ja pääosia näyttelevät Mary Woronov ja Robert Beltran. Elokuvassa nähdään myös Jacqueline Bisset, Ray Sharkey, Ed Begley Jr., Wallace Shawn ja Paul Mazursky.

Mary Woronov oli ehdolla roolistaan vuoden 1990 Independent Spirit Awardin saajaksi parhaasta naissivuosasta.

Juonitiivistys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Clare Lipkin (Bisset) on tuore vaimo, joka yrittää selvitä vieraansa Lisabethin, tämän himokkaan ex-miehen (Shawn) ja oman perheensä ongelmista. Hän ahdistuu myös vastikään kuolleen aviomiehensä (Mazursky) haamun takia.

Lisabethin ystävä Juan (Beltran) ja Claren autonkuljettaja Frank (Sharkey) lyövät vetoa siitä, kumpi saa ensin vieteltyä toisen työnantajan. Biseksuaali Frank laittaa peliin myös rahaa, mutta tahtoo mahdollisen voiton sattuessa kohdalle Juanin vuoteeseen kanssaan. Juan voittaa vedon, mutta väittää hävinneensä, ja niinpä hän ja Frank harrastavat seksiä.

Arvioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Video-oppaassa vuodelta 1995 Asko Alanen antoi elokuvan Suomessa julkaistulle VHS-kasettiversiolle neljä tähteä viidestä, mikä teoksen mukaan vastaa sanallista arviota ”erinomainen” tai ”lajivalio”. Hän kuvasi elokuvaa herkullisesti elostelevaksi farssiksi, jossa on ”terve annos ’kummaa skeidaa’ ”.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Romano, Bello (toim.): Video-opas 95, Yli 8500 elokuvaa, 2000 uutuutta. Helsinki: WSOY, 1995. ISBN 951-0-19839-0.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.