Ko Mak

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ranta Ko Makissa
Satelliittikuva Ko Makista

Ko Mak (thaiksi เกาะหมาก) on pieni trooppinen saari Tratin provinssissa, Thaimaassa. Elinkeino on matkailu. Ko Changin menestyksen myötä Ko Mak on tullut hiljaisuutta ja yksityisyyttä vaativien matkailjoiden tietoisuuteen. Ko Mak on osa Moo Ko Changin meriluonnonpuistoaluetta.

Kuvaus saaresta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ko Makissa on 27 kilometriä rannikkoa, monta pitkää hiekkarantaa, muutama kukkula ja sen koko on noin 16 neliökilometriä. Saarella on kymmenisen bungalow-lomamökkikylää. Matkailijoille tarkoitettuihin aktiviteetteihin kuuluvat snorklaus, laitesukellus, mopoajelut sekä melonta merikajakilla, myös hiljaisen kauden aikana.[1]

Lähisaaret[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alhaisen laskuveden aikaan on mahdollista kävellä Ko Kham -saarelle, joka on Ko Makia pienempi ja sijaitsee alle kilometrin päässä luoteessa. Ko Phi on myös luoteessa Ko Makiin nähden. Ko Phissä ei ole asutusta. Ko Khamiin ja Ko Phiihin on helppo meloa merikajakilla Ko Makin luoteisosan lomamökeiltä. Kummallakin pikkusaarella on snorklauspaikkoja.

Yhteydet saarelle[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Laivamatka saarelle kestää hitaammalla veneellä Laem Ngopista noin kolme tuntia ja pikaveneellä tunnin. Myös Ko Changilta Ban Bang Baosta on laivayhteys Ko Makille.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Koh Mak: Thailand's Best Kept Secret. Good-time Resort. Viitattu 4.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]