Kissanliha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kissoja ennen lihaksi päätymistä Kaakkois-Aasiassa

Kissanliha on kissoista peräisin olevaa lihaa. Sitä syödään eteläisessä Kiinassa, Vietnamin pohjoisosissa, Perussa ja Sveitsissä. Sota-ajan säännöstelyssä kissoja käytettiin esimerkiksi Isossa-Britanniassa jäniksenlihan korvikkeena.[1] Kuten esimerkiksi koiran ja muiden lemmikkieläinten lihan, myös kissanlihan syömistä pidetään yleisesti etenkin länsimaissa ruokatabuna.

Etelä-Kiinassa ja Pohjois-Vietnamissa kissanlihaa syödään talvisin. Kissan mahalaukku ja muut sisälmykset syödään, kuten myös reidet, joista tehdään lihapullia. Päätä ja muita osia ei syödä.[2] Kissanliha on tavanomainen ruoka Perussa, jossa sitä nautitaan viillokkina ja pihveinä.[3] Joissakin osissa Sveitsin maaseutua syödään myös kissanlihaa.[4] Eräs perinteinen resepti on valmistaa kissa timjamin kera.[5]

Syötäväksi tarkoitettuja kissoja Itä-Kiinassa.

Joskus kissoja keitetään korealaisessa kansanlääkinnässä hermosärkyyn ja niveltulehdukseen tarkoitettavien lääkkeiden valmistamiseen, mutta itse lihaa ei normaalisti syödä.[6]

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "CATS - FRIEND OR FOOD?" messybeast.com. Viitattu 7.7.2008.
  2. EastSouthWestNorth: The Shenzhen Cat Meatball Restaurant zonaeuropa.com. Viitattu 22.10.2006.
  3. "FEATURE - 'Cat-eaters' take note - feline feast at Peru festival" planetark.com. Arkistoitu 11.9.2004. Viitattu 7.7.2008.
  4. "Utusan Express: Anyone for a hot dog? Going spare in Switzerland" jphpk.gov.my. Arkistoitu 24.2.2004. Viitattu 7.7.2008.
  5. Independent, UK: "Switzerland finds a way to skin a cat for the fur trade and high fashion" independent.co.uk. Viitattu 7.7.2008.
  6. Campaigns - Dog and cat meat rspca.org.uk. Arkistoitu 3.1.2008. Viitattu 26.12.2006.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]