Kiss Army

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kiss Army on yhdysvaltalaisen Kiss-yhtyeen virallinen kannattajajärjestö. Se aloitti toimintansa Yhdysvalloissa vuonna 1975 ja sen perustivat Bill Starkey ja Jay Evans. Kiss Armylla on lukuisia maakohtaisia alajaostoja.

Kiss Armya on pidetty yleisesti musiikkimaailman uskollisimpana fanijärjestönä ja siitä kertoo mm. sen jatkuvasti kasvava jäsenmäärä. Virallisessa Kiss Armyssa on tällä hetkellä noin 100 000 jäsentä.

Kiss Army Finland[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Myös Suomessa on oma Kiss Armyn alajaosto. Suomalaisen Kiss Army Finlandin on perustanut sittemmin Tomi Putaansuu eli Lordi-yhtyeestä tunnettu Mr. Lordi. Järjestö perustettiin ensimmäisen kerran 1990-luvun puolessavälissä, mutta muutaman vuoden kuluttua se lopetti toimintansa. Kiss Army Finland perustettiin uudelleen vuonna 2005, ja se rekisteröitiin viralliseksi yhdistykseksi 2008. KISS ARMY FINLAND - KAF MUSIC ASSOCIATION RY:n hallituksen puheenjohtajana toimii Petteri Limnell, joka foorumilla toimii nimellä Petsku. Varapuheenjohtaja on Jouko Väänänen (joukov), sihteerinä toimii Janne Fredriksson (Dr.Devereaux) ja taloudenhoitajana on Antti Kökkö (Kökkö).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]