King’s Quest VII: The Princeless Bride

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

King’s Quest VII: The Princeless Bride on Sierran tuottama tietokonepeli, joka julkaistiin 1994. Peli on jatkoa pianselvennä kahdeksanosaiselle sarjalle, joka sijoittuu fantasiamaailmaan. Pelin ensimmäinen osa julkaistiin vuonna 1984.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Valenice on kuningatar, joka yrittää naittaa tyttärensä Rosellan prinssille, josta tyttö ei lainkaan ole kiinnostunut. Äidin paasatessa prinssistä Rosella kiinnittää huomionsa taianomaiseen lentävään ”merihevoseen” joka putkahtaa salaperäisestä lammesta. Olento pujahtaa takaisin lampeen ja uteliaana tyttönä Rosella loikkaa perään jättäen rannalle kultaisen hiusharjansa. Kuningatar huomaa tapahtuneen, sieppaa hiusharjan mukaansa ja loikkaa rohkeasti perään. Kuningatar tulee jonkinlaisen pyörteen keskelle, missä Rosella jo leijaileekin otuksensa perässä. Juuri kun kuningatar on saavuttamassa tyttärensä, kovakourainen nyrkki työntyy pyörteen seinämän läpi ja kiskaisee Rosellan mukaansa. Valenice-kuningatar sen sijaan putkahtaa keskelle karua autiomaata mukanaan vain tyttärensä kultainen hiusharja.

Tästä introsta lähtee liikkeelle kuusitasoinen peli. Peli on kuin palapeli, jokainen tapahtuma liittyy toiseen. Pelissä kuljetaan kahden maailman välillä, kun kuningatar Valenice yrittää selvitä pois autiomaasta ja löytää tyttärensä, kun Rosella taas on joutunut outoon maanalaiseen peikkomaailmaan, ja ulospääsy on keksittävä itse.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]