Kimmo Nurminen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kimmo Nurminen (s. 5. heinäkuuta 1971 Turussa) on suomalaisen musiikkilehti Suen päätoimittaja[1]. Nurminen on toiminut lehden päätoimittajana tammikuusta 1997 alkaen. Nurmisen aikana Sue on kasvanut pienestä paikallislehdestä Suomen suuripainoksisimmaksi musiikkilehdeksi[2], jonka painos on nykyisin noin 60 000[3] (lähteiden 2 ja 3 uutis-sisältö on kotoisin Sue-lehden omasta toimeksiannosta lähetetyistä tiedotteista).

Nurminen on toiminut vuosina 1988-2002 turkulaisen elävän musiikin yhdistyksen, Auran panimo -yhdistyksen organisaattorina sekä vuodesta 1994 alkaen indie-musiikkiin keskittyvän Indie-iltamat -festivaalin tuottajana. Indie-iltamat kokoaa Helsingin Sanomien mukaan suomalaisen "vaihtoehtoeliitin"[4]. Viime vuosina nelipäiväiseksi kasvanut[5], perinteisesti DBTL-tapahtuman aikoihin järjestettävä tapahtuma on järjestetty myös muissa kaupungeissa kuten Helsingissä.

Nurminen on ollut valtakunnallisen Nuori Kulttuuri -musiikki 2007 -raadin jäsenenä palkitsemassa nuoria rock- ja pop-yhtyeitä[6]. Lisäksi Nurminen on toiminut valokuvaajana[7].

Nurminen on myös DJ-kaksikko The Boys Named Suen toinen osapuoli yhdessä Suen toimituspäällikön Ari Väntäsen kanssa. Kaksikko soittaa pääosin Dynamo-klubilla[8].

Kimmo Nurmisen veli on kitaristi Olli Nurminen (Xysma, Shake, Trouble Bound Gospel).

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä toimittajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
  • Merkinnän syy: Nurminen, Kimmo