Kimmo Kajaste

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kimmo Kajaste

Kimmo Kajaste (s. 1945 Porvoo) on suomalainen yhteiskunnallinen toimija, journalisti, kolumnisti, entinen päätoimittaja ja viestinnän ammattilainen.

Opinnot ja työtehtävät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kajaste on tullut ylioppilaaksi Porvoon Yhteislyseosta ja opiskellut Helsingin yliopistossa sosiologiaa, kasvatustiedettä ja tiedotusoppia.

Kajaste on ollut toimittajana Uusimaassa, ylioppilaslehti Contactorissa ja WSOY:n kirjankustantamossa. Hän on toimittanut ja julkaissut useita kirjoja. Sittemmin hän toimi Kansallisen Kokoomuksen tiedottajana ja vuosina 1975-1988 päätoimittajana puolueen äänenkannattaja Nykypäivässä. Hän on työskennellyt viestintäpäällikkönä Suomen Kaupunkiliitossa ja kuntien edunvalvojana ja yhteiskuntasuhteista vastaavana päällikkönä Suomen Kuntaliitossa, josta tehtävästä hän siirtyi eläkkeelle vuonna 2010.

Yksityiselämä ja harrastukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kimmo Kajaste avioitui vuonna 1970 Pirjo o.s. Pihkalan kanssa, ja heillä on kaksi aikuista lasta. Hän asuu syntymäkaupungissaan Porvoossa.

Luottamustoimia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kajaste on ollut kahdesti presidentin valitsijamies vuosina 1978 (Urho Kekkonen) ja 1982 (Harri Holkeri). Porvoon kaupunginvaltuustossa hän toimi yhtäjaksoisesti 32 vuotta ja oli jatkuvasti valtuuston puheenjohtajiston jäsen ja kokoomusryhmän puheenjohtaja. Hän on työskennellyt Itä-Uudenmaan seutukaavaliiton ja Itä-Uudenmaan maakuntaliiton puheenjohtajana ja muun muassa Seutusuunnittelun Keskusliiton hallituksessa.

Kajaste oli koko 1970-luvun Porvoon seurakunnan kirkkovaltuuston jäsen.

Kajaste on Suomi-Seuran johtokunnan jäsen ja muun muassa Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvuksen puheenjohtaja.[1] Hän on toiminut Suomi-Saksa yhdistysten liiton puheenjohtajana, maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) tiedotusjaoston puheenjohtajana sekä pitkään muun muassa valtion ympäristönsuojeluneuvostossa ja Kansallisen Veteraanipäivän valtakunnallisessa päätoimikunnassa ja Tammenlehvän Perinneliton hallituksessa. Hän on edustanut Suomea Suomen YK-valtuuskunnassa ja Pohjoismaiden Suomen instituutin hallituksen puheenjohtajana.

Tunnustuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kajasteelle on myönnetty muiden muassa Suomen Valkoisen ruusun ensimmäisen luokan ritarimerkki, Suomen Leijonan ritarimerkki, sotilasansiomitali, Saksan Liittotasavallan Verdienstkreuz am Bande, Keskuskauppakamarin elämäntyömerkki ja Suomen Kuntaliiton kultainen kunniamerkki.

Kajasteelle on myönnetty maakuntaneuvoksen nimi ja arvo vuonna 2008.

Julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet:[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hallitus Itä-Uudenmaan Rakennussuojelusäätiö Salvus. Viitattu 7.3.2019.