Kim Hee-chul

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kim Heechul
김희철
Kim Heechul marraskuussa vuonna 2022
Kim Heechul marraskuussa vuonna 2022
Henkilötiedot
Syntynyt10. heinäkuuta 1983 (ikä 40)
Ucheon-myeon, Hoengseong-gun, Etelä-Korea
Ammatti Muusikko, Laulaja, Tanssija, Näyttelijä
Muusikko
Laulukielet Korea
Aktiivisena 2005-
Tyylilajit K-pop, R&B, Trot
Soittimet Rummut, Piano
Yhtyeet Super Junior, SM Town, Super Junior-T, M&D
Levy-yhtiöt SM EntertainmentView and modify data on Wikidata
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
superjunior.smtown.com

Kim Hee-chul (s. 10. heinäkuuta 1983) on eteläkorealainen muusikko ja Super Junior -nimisen yhtyeen jäsen. Lisäksi hän on näytellyt useassa eteläkorealaisessa sarjassa. Hän on Kim Heechul & Kim Jungmo (M&D tai Midnight & Dawn/Miari & Dangye-dong) nimisen pop rock duon entinen jäsen.

Nuoruus ja uran alku 1983-2005[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kim Heechul syntyi Wonjussa, Gangwonissa 10. heinäkuuta 1983. Heechulin perhe koostuu vanhemmista ja isosiskosta Kim Hee-jinistä. Vuonna 2004 Heechul valmistui Sangji Youngsoe Collegesta alemmalla korkeakoulututkinnolla Englanninkielisen turismin kääntäjänä. Myöhemmin 2009 hän valmistui Sangji Universitystä informatiikan tutkinnolla.

Vuonna 2002 Heechul näki PSY:n laulavan kappaleen "Champion" TV:ssä, ja alkoi siitä inspiroituneena etsiä koe-esiintymisiä netistä. Hän löysi, että SM Entertainment järjesti avoimia koe-esiintymisiä, joten hän muutti Souliin ystäviensä kanssa lokakuussa. Heechul eksyi tuntemattomassa kaupungissa ja myöhästyi koe-esiintymisestä, mutta hänet otettiin silti mukaan ulkonäkönsä vuoksi. Hän lauloi Korean kansallislaulun ja läpäisi, joten hänestä tuli virallisesti harjoittelija SM Entertainmentin alla. Treenattavia alueita olivat laulu, tanssi ja näyttely. Myös juontamista ja mallin töitä treenattiin.

Heechul laitettiin ensin Four Seasons nimiseen bändiin, mutta bändi purettiin kun kaksi jäsenistä liittyivät TVXQ-bändiin aikaisin vuonna 2003. Sen jälkeen hän oli valmistautumassa Trax nimisen bändin päälaulajana, mutta Heechulilla oli vaikeuksia tulla toimeen SM Entertainmentista vastuussa olevan henkilön kanssa. Lopulta Heechul luovutti Traxin suhteen ja lähti takaisin kotikaupunkiinsa joksikin aikaa. TVXQ:n ja Traxin jäsenten kannustamana Heechul palasi takaisin ja 2005 hänet laitettiin Super Junior 05 nimiseen bändiin. Tällöin Heechul oli tunnettu erikoisesta ja hauskasta luonteestaan sekä vähemmän tavallisesta tyylistään.

Debyytti Super Juniorin ja Super Junior-T:n kanssa sekä sooloura 2005-2010[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

2.marraskuuta 2005 Heechul teki debyyttinsä Super Junior bändissä 11:ta muun jäsenen kanssa SBS' Popular Songsissa esittäen ensimmäisen singlensä "Twins"[1]. Albumi julkaistiin 5.joulukuuta ja se pääsi kolmanneksi kuukausittaiseen MIAK K-pop albumi listaan.

Maaliskuussa 2006 SM ent. aikoi hakea uusia jäseniä seuraavan sukupolven Super Junioriin, mutta päättivät jättää päätteen 05 ja jatkaa sen hetkisillä jäsenillä. Kyuhyun tuli kolmanneksitoista jäseneksi. Uudistetun bändin ensimmäinen CD single "U"[2] julkaistiin 7.kesäkuuta 2006. Tämä oli menestynein single kunnes 2009 maaliskuussa he julkaisivat "Sorry, sorry"[3] nimisen singlen. Heechulin uraa hankaloitti, kun kerran esittäessään "U" kappaletta hänen äänensä petti.

Super Juniorin lisäksi hän on siis näytellyt useammassakin TV sarjoissa. Ensimmäinen päärooli oli 2005 Rainbow Romance nimisessä sarjassa.Sen jälkeen Bad Family ja Golden Bride. Esiintyminen TV:ssä auttoi Heechulin suosion kasvussa. 2007 hän oli ensimmäistä kertaa elokuvan roolissa. Attack on the Pin-UP Boys-elokuva ei kuitenkaan menestynyt ja SM pictures kärsi tappioista, kunnes yhtäkkiä sen molemmat DVD versiot olivat loppuunmyyty kaikkialla. Heechul on tämän jälkeen ääninäytellyt Kanginin ja Shindongin kanssa Alvin ja Pikkuoravat-elokuvassa hahmona Simon. 2007 vuodesta eteenpäin Heechul alkoi juontaa ohjelmissa ja esiintyi radioissa.

Helmikuun 23, 2007 hän teki debyyttinsä Super Juniorin alaryhmässä Super Junior-T:ssä esittäen trot singlen "Rokkugo"[4]. Singlestä tuli kuudenneksitoista myydyin levytys ja myydyin single vuonna 2007. Se oli Heechulille samalla paluu onnettomuudesta johtuneen tauon jälkeen. Elokuussa 2008 Heechul voitti "Best Pretty Boy" (suora suomennos: paras nätti poika) palkinnon ensimmäisessä Mnet 20's Choice Awards:ssa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]