Kicking Against the Pricks

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kicking Against the Pricks
Nick Cave and the Bad Seeds
Cover-albumin Kicking Against the Pricks kansikuva
Cover-albumin tiedot
 Äänitetty  marraskuu 1985 – tammikuu 1986
 Julkaistu 8. elokuuta 1986
 Formaatti LP/CD
 Tuottaja(t) Flood, Tony Cohen
 Tyylilaji post-punk, vaihtoehtorock
 Kesto 49.28
 Levy-yhtiö Mute Records
muut cover-albumit
The Firstborn Is Dead
1985
Kicking Against the Pricks
1986
Your Funeral... My Trial
1986

Kicking Against the Pricks on Nick Cave and the Bad Seedsin kolmas albumi, joka julkaistiin vuonna 1986. Nimi on suora viittaus Raamatun kohdasta (Ap. t. 26:14) ”– – ja minä kuulin äänen sanovan heprean kielellä: 'Saul, Saul, miksi vainoat minua? Paha sinun on potkia pistintä vastaan.'”

Albumi on coveralbumi ja sisältää usean eri tyylilajin kappaleita countryballadeista amerikkalaisiin popstandardeihin. Rumpali Thomas Wydler tekee oman debyyttinsä albumilla ja tulee yhdeksi yhtyeen pääjäsenistä.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nick Cave kertoo albumin nimen tarkoittavan raamatullisessa mielessä "taistelemista tuulimyllyjä vastaan" ja sanoo tämän merkityksen olevan hänelle tärkein. Ei-raamatullisessa mielessä hän kuitenkin paljastaa "Pricksien" (slangi "mulkku") viittaavan toimittajiin, joita vastaan hän kokee tarpeen potkia.

Hän viittaa tällä erityisesti brittiläisiin rock-toimittajiin, joiden sanoo kohdelleen häntä huonosti toisen levyn, The Firstborn Is Dead in ilmestymisen jälkeen. Hän sanoo toimittajien kilpailevan siitä, kuka löytää uuden yhtyeen ensin ja sen jälkeen pääsee vaientamaan sen.

Kicking Against the Pricksin tarkoitus oli olla täydellinen levy niille, jotka halusivat vaientaa yhtyeen ja samaan aikaan sellainen albumi, millaisesta yhtyeen musiikkia arvostavat voisivat nauttia.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaikki albumille valitut kappaleet ovat pääasiassa Nick Caven suosikkeja, eikä niiden valinnan takana ole erityistä konseptia. Tarkoitus ei ollut valita sellaista musiikkia, jota hän pitää historiallisesti arvokkaana.

Cave kertoo valinneensa kappaleen "Muddy Water" mukaan albumille sen kauniiden alkusäkeiden takia: "Mary, grab the baby the river is rising, Muddy water, taking back the land." Kappale sopi hyvin myös edellisen albumin The Firstborn Is Dead in teemaan. Kuunneltuaan Johnny Cashin versiota muutamaan kertaan, he päättivät hidastaa kappaletta saadakseen tunnelmallisen lopputuloksen.

"I'm Gonna Kill That Woman" on kappale kateudesta. Cave sanoo löytävänsä kappaleesta ajatuksia ja tunteita, mitä myös hänellä itsellään on ja mitä hän arvelee olevan myös muilla ihmisillä.

"Sleeping Annaleah" on tribuutti Tom Jonesille, joka on yksi Caven lempilaulajista.

"Long Black Veil", "Hey Joe" ja "Jesus Met The Woman At The Well" ovat perinnekappaleita, joita monet artistit ovat esittäneet, mutta Caven mukaan harvoin alkuperäistä kunnioittaen.

"The Singer" kertoo laulajasta, joka valittaa kadonneesta kuuluisuudestaan. Caven mukaan kappaletta tulisi kuunnella huumorintajulla, sillä hänestä sanat ovat "naurettavat, äärimmäisen omahyväiset, täynnä itsesääliä". Hän sanoo kappaleen liittyvän siihen kuvaan, joka hänellä on itsestään 20 vuoden kuluttua.

"The Hammer Song" on ainoa brittiläinen kappale albumilla. Cave pitää kappaleen sanoituksia nerokkaina ja pitää niiden tietystä tekstuaalisesta menettelystä, josta on kiinnostunut myös omissa töissään.

Nauhoitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääosa kappaleista nauhoitettiin Melbournessa, Australiassa talvella 1985. Albumi jouduttiin nauhoittamaan nopeasti; heillä oli vain kolme päivää basson ja rumpujen nauhoittamiseen, koska Barry Adamson ja Thomas Wydler joutuivat lähtemään Lontooseen. He nauhoittivat kolmen päivän aikana 20 kappaleen perustan. Blixa Bargeld ehti viipyä nauhoituksissa vain kaksi päivää.

Osa kappaleista nauhoitettiin heidän lähtönsä jälkeen, kun vain Mick Harvey ja Nick Cave jäivät, kuten "Hey Joe". Useat muut soittimet lisättiin kappaleisiin myöhemmin. Vuonna 1986 he viimeistelivät ja miksasivat kappaleet Berliinissä, Hansa Ton Studiosilla.

Kappalelista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. "Muddy Water" – 5.15 (Cover Phil Rosenthalin kappaleesta)
 2. "I'm Gonna Kill That Woman" – 3.44 (Cover John Lee Hookerin kappaleesta)
 3. "Sleeping Annaleah" – 3.18 (Cover Mickey Newburyn ja Dan Folgerin kappaleesta)
 4. "Long Black Veil" – 3.46 (Cover Danny Dillin ja Marijohn Wilkinin kappaleesta)
 5. "Hey Joe" – 3.56 (Cover Billy Robertsin kappaleesta)
 6. "The Singer (a.k.a. The Folksinger)" – 3.09 (Cover Johnny Cashin ja Charlie Danielsin kappaleesta)
 7. "Black Betty" – 2.33 (Cover Leadbellyn kappaleesta) *
 8. "Running Scared" – 2.07 (Cover Roy Orbisonin ja Joe Melsonin kappaleesta) *
 9. "All Tomorrow's Parties" – 5.52 (Cover Lou Reedin kappaleesta)
 10. "By the Time I Get to Phoenix" – 3.39 (Cover Jimmy Webbin kappaleesta)
 11. "The Hammer Song" – 3.50 (Cover Alex Harveyn kappaleesta)
 12. "Something's Gotten Hold of My Heart" – 3.44 (Cover Roger Greenawayn ja Roger Cookin kappaleesta)
 13. "Jesus Met the Woman at the Well" – 2.00 (Cover The Alabama Singersin sovituksesta)
 14. "The Carnival Is Over" – 3.16 (Cover Tom Springfieldin kappaleesta)

* vain cd-versiolla

Singlet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

”The Singer (7")” (1986, Mute Records)
 1. "The Singer" – 3.09
 2. "Running Scared" – 2.07

Single julkaistiin 9. kesäkuuta 1986. Se nauhoitettiin marraskuun 1985 ja tammikuun 1986 välillä A.A.V. Studiosilla ja Richmond Recordersilla Melbournessa ja maaliskuussa 1986 Hansa Ton Studiosilla Berliinissä. Kappaleet tuottivat Tony Cohen ja Flood. Singlellä julkaistu versio kappaleesta "The Singer" on sensuroitu.

”The Singer (12"/kasetti)” (1986, Mute Records)
 1. "The Singer" – 3.09
 2. "Running Scared" – 2.07
 3. "Black Betty" – 2.33

Single julkaistiin samaan aikaan 7" vinyylin kanssa, 9. kesäkuuta 1986. Sille lisättiin kappale "Black Betty" ja sensuroimaton eli tavallinen versio kappaleesta "The Singer". 12" vinyylipainoksen lisäksi se julkaistiin myös c-kasettina.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]