Khalid Al Qassimi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Khalid Al Qassimi
Khalid Al Qassimi, 2013
Khalid Al Qassimi, 2013
Kansalaisuus Arabiemiirikuntien lippu Arabiemiirikunnat
WRC-ura
Aktiivivuodet 2004
Nykyinen talli Citroën Total Abu Dhabi WRT
Entiset tallit Ford Abu Dhabi WRT
Kilpailuja 71
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 0
Erikoiskoevoittoja 0
MM-pisteitä 48
Ensimmäinen kilpailu Akropolis-ralli 2004
Sijoitus kaudella 2015 13. (9 p.)

Sheikki Khalid ibn Faisal ibn Sultan Al Qassimi (arab. الشيخ خالد بن فيصل بن سلطان القاسمي, Aš-Šaykh Khālid ibn Sulṭān al-Qāssimī) (s. 18. helmikuuta 1972 Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat) on arabiemiirikuntalainen sheikki ja ralliautoilija. Hän on Sharjan ja Ras al Khaiman emiraatteja hallitsevan al Qassimin kuninkaallisen perheen jäsen. Al Qassimi on ajanut Citroënin tehdastallin kolmatta autoa valikoiduissa ralleissa kaudelta 2013 alkaen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän ajoi monia vuosia Lähi-idän sarjoissa mm. Conrad Rautenbachin kanssa. Vuonna 2007 Abu Dhabi teki sponsorisopimuksen Fordin kanssa ja Al-Qassimi hyppäsi Fordin kolmosautoon. Kartturiksi tuli brittiläinen Nicky Beech. Hän debytoi Suomen MM-rallissa, ajaen kilpailussa 16:nneksi. Paras tulos oli Katalonian asvaltilla tullut 14. sija. Kaudella 2004 hän ajoi uransa ensimmäisen MM-rallin Subarulla, päätyen sijalle 20. Turkkiinkin hän osallistui, mutta keskeytti ulosajoon. Hän voitti myös Lähi-idän mestaruuden ennen Rautenbachia.

Kaudella 2005 hän ajoi vain yhden MM-rallin Turkissa, josta tuloksena oli keskeytys. Kaudella 2006 hän osallistui Kreikan ja Kyproksen ralleihin, sijoittuen Kreikassa 13. sijalle.

Kaudella 2007 hänet pestattiin Fordin kolmosautoon. Kauden paras tulos oli 14. sija Kataloniasta. Seuraavalla kaudella paras tulos oli Jordanian MM-rallin 9 sija.

2009 Al-Qassimin kartturiksi tuli brittiläinen Michael Orr. Orr siirtyi Matthew Wilsonin viereltä ja Nicky Beech siirtyi intialaisen Narem Kumarin kartturiksi. Hän ajoi Irlannissa, Kyproksella ja Portugalissa kahdeksanneksi. Kreikan rallissa hän ajoi kuudenneksi. Kaudella 2010 Al-Qassimi saavutti uuden pistelaskujärjestelmän ansiosta 12 pistettä. Hän ajoi pisteille Portugalin, Saksan ja Espanjan kilpailuissa.

Kaudella 2011 Al-Qassimi jatkoi rallin MM-sarjassa Fordilla Michael Orrin kanssa osallistuen kahdeksaan MM-osakilpailuun. Kauden ja koko tähänastisen uran paras sijoitus oli Australian rallin viides sija.[1]

Kaudella 2013 Al-Qassimi vaihtoi Fordilta Citroën-tallin. Kartanlukijaksi Orrin sijaan tuli toinen britti Martin Scott, joka aiemmin oli toiminut Matthew Wilsonin kartanlukijana Stobart-tallissa. Al-Qassimi ja Scott osallistuivat Citroënin autolla seitsemään MM-osakilpailuun. Kauden parhaat sijoitukset tulivat Portugalin ja Australian ralleista joissa molemmissa he sijoittuivat sijalle 9.

Kaudella 2014 Al-Qassimi jatkoi Citroënin tallissa, mutta kartanlukijaksi vaihtui myöskin brittiläinen Chris Patterson. Patterson oli aiemmin istunut mm. Nasser Al-Attiyahin sekä Petter Solbergin kartanlukijana.

Kaudella 2015 Al-Qassimi ja Patterson jatkoivat Citroënin tallissa osallistuen viiteen MM-ralliin. Paras saavutus oli Argentiinan rallin kuudes sija. Muissa ralleissa hän oli hitain WRC1-luokan kuljettaja eikä sijoittunut pisteille.

Kaudella 2016 ja Kaudella 2017 Al-Qassimi ja Patterson jatkoivat yhteistyötään Citroën Total Abu Dhabin tallissa osallistuen molempina kausina neljään ralliin. Sijoitukset olivat poikkeuksetta pistesijojen ulkopuolella.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Khalid Al-Qassimi - eWRC-results.com ewrc-results.com. Viitattu 20.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]


Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.