Khalid Al Qassimi

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Khalid Al Qassimi

ADAC Rallye Deutschland 2013 - Empfang der Stadt Köln - Khalid Al Qassimi-4476.jpg
Khalid Al Qassimi, 2013

Kansalaisuus Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Nykyinen talli Citroen Total Abu DhabiWRT
Entiset tallit Ford Abu Dhabi WRT
WRC-ura
Aktiivivuodet 2004
Kilpailuja 65
Maailmanmestaruuksia 0
Voittoja 0
Palkintosijoja 0
Erikoiskoevoittoja 0
MM-pisteitä 48
Ensimmäinen kilpailu Akropolis-ralli 2004

Sheikki Khalid bin Faisal bin Sultan Al Qassimi (s. 18. helmikuuta 1972 Abu Dhabi, Yhdistyneet arabiemiirikunnat) on arabiemiirikuntalainen sheikki ja ralliautoilija. Hän on Sharjan ja Ras al Khaiman emiraatteja hallitsevan al Qassimin kuninkaallisen perheen jäsen. Al Qassimi on ajanut Citroenin tehdastallin kolmatta autoa valikoiduissa ralleissa kaudelta 2013 alkaen.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän ajoi monia vuosia Lähi-idän sarjoissa mm. Conrad Rautenbachin kanssa. Vuonna 2007 Abu Dhabi teki sponsorisopimuksen Fordin kanssa ja Al-Qassimi hyppäsi Fordin kolmosautoon. Kartturiksi tuli brittiläinen Nicky Beech. Hän debytoi Suomen MM-rallissa, ajaen kilpailussa 16:nneksi. Paras tulos oli Katalonian asvaltilla tullut 14. sija. Kaudella 2004 hän ajoi uransa ensimmäisen MM-rallin Subarulla, päätyen sijalle 20. Turkkiinkin hän osallistui, mutta keskeytti ulosajoon. Hän voitti myös Lähi-idän mestaruuden ennen Rautenbachia.

Kaudella 2005 hän ajoi vain yhden MM-rallin Turkissa, josta tuloksena oli keskeytys. Kaudella 2006 hän osallistui Kreikan ja Kyproksen ralleihin, sijoittuen Kreikassa 13. sijalle.

Kaudella 2007 hänet pestattiin Fordin kolmosautoon. Kauden paras tulos oli 14. sija Kataloniasta. Seuraavalla kaudella paras tulos oli Jordanian MM-rallin 9 sija.

2009 Al-Qassimin kartturiksi tuli brittiläinen Michael Orr. Orr siirtyi Matthew Wilsonin viereltä ja Nicky Beech siirtyi intialaisen Narem Kumarin kartturiksi. Hän ajoi Irlannissa, Kyproksella ja Portugalissa kahdeksanneksi. Kreikan rallissa hän ajoi kuudenneksi. Kaudella 2010 Al-Qassimi saavutti uuden pistelaskujärjestelmän ansiosta 12 pistettä. Hän ajoi pisteille Portugalin, Saksan ja Espanjan kilpailuissa.

Kaudella 2011 Al-Qassimi jatkoi rallin MM-sarjassa Fordilla Michael Orrin kanssa osallistuen kahdeksaan MM-osakilpailuun. Hän sijoittui toiseksi Dakar-rallissa samana vuonna. Kauden ja koko tähänastisen uran paras sijoitus oli Australian rallin viides sija.[1]

Kaudella 2013 Al-Qassimi vaihtoi Fordilta Citroen-tallin. Kartanlukijaksi Orrin sijaan tuli toinen britti Martin Scott, joka aiemmin oli toiminut Matthew Wilsonin kartanlukijana Stobart-tallissa. Al-Qassimi ja Scott osallistuivat Citroenin autolla seitsemään MM-osakilpailuun. Kauden parhaat sijoitukset tulivat Portugalin ja Australian ralleista joissa molemmissa he sijoittuivat sijalle 9.

Kaudella 2014 Al-Qassimi jatkoi Citroenin väreissä, mutta kartanlukijaksi vaihtui myöskin brittiläinen Chris Patterson. Patterson oli aiemmin istunut mm. Nasser Al-Attiyahin sekä Petter Solbergin kartanlukijana.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Khalid Al-Qassimi - eWRC-results.com ewrc-results.com. Viitattu 20.2.2016.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä urheilijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.