Kevjumba

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Kevin Wu)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kevjumba
kiin. 吳凱文
Kevjumba vuonna 2009.
Kevjumba vuonna 2009.
Henkilötiedot
Koko nimi Kevin Wu
Syntynyt12. kesäkuuta 1990 (ikä 33)
Kansalaisuus Yhdysvallat
Ammatti koomikko
Aiheesta muualla
IMDb

Kevin Wu, tunnetummin Kevjumba, (s. 12. kesäkuuta 1990) (kiin. 吳凱文) on YouTuben kautta julkisuuteen noussut yhdysvaltalainen koomikko. Elokuussa 2011 hän oli YouTuben kahdeksanneksi tilatuin koomikko. Hän on opiskellut Kaliforniassa elokuva-alaa. Vuonna 2010 Kevin ja hänen isänsä osallistuivat Amazing Racen 17:lle tuotantokaudelle.

Youtube-suosio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wu sai inspiraatiota videoihinsa Dave Chappellen ja James Lau Wun stand up- komedioista. Yleisön puuttuessa hän päätti kuvata videonsa YouTubeen. Kun Kevinin ”I Have To Deal With Stereotypes” -video päätyi Youtuben etusivulle, katsojien määrä alkoi nousta. Wu on tehnyt yhteistyötä Youtube-koomikko Christine Gambiton (HappySlip) kanssa ja he kuvasivat viisi videota yhdessä. Lisäksi hän on esiintynyt yhdessä muun muassa Nigahigan ja Chester Seen kanssa. Wu valmistui Clements High Schoolista 2008.

Videossaan ”Butthash Hero” Kevin esitteli isänsä YouTube-kanavallaan ensi kertaa. PapaJumba näyttäytyi sen jälkeen vielä muutamassa poikansa kuvaamassa videopätkässä, ja suosio katsojien keskuudessa kasvoi. Kunnollisen debyyttinsä Wun isä teki videossa ”I Love My Dad” ja on siitä asti esiintynyt monissa videoissa yhdessä poikansa kanssa. Kesäkuussa 2010 KevJumballa oli yli miljoona tilaajaa, ja kanavan näyttökertoja oli kerääntynyt yli 25 miljoonaa. Videoita yhteensä oli katsottu noin 91,9 miljoonaa kertaa, ja CBS teki haastattelun nuoresta tähdestä. Kesäkuussa 2008 hän oli Youtuben tilatuin koomikko ja kolmanneksi tilatuin kaikista käyttäjistä.

Vuonna 2013 Kevin palasi korkeakouluopintojensa pariin ja lopetti materiaalin julkaisemisen YouTubeen moneksi vuodeksi, kunnes hän avasi YouTube-kanavansa uudelleen vuonna 2017, mutta tiiviimmästä yksityiselämästään johtuen ei ole saman vuoden maaliskuusta lähtien julkaissut materiaalia kanavallaan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Leskin, Paige: The 10 most popular YouTubers at the beginning of the decade — and where they are now Tech. 31.12.2019. Business Insider. Viitattu 14.9.2020. (englanniksi)