Kevin DuBrow

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Kevin DuBrow

Kevin DuBrow (29. lokakuuta 1955marraskuu 2007) oli yhdysvaltalainen rocklaulaja, joka tunnettiin Quiet Riot -yhtyeen keulakuvana.

DuBrow vietti nuoruutensa Hollywoodissa Kaliforniassa ja Los Angelesissa. Teini-ikäisenä hän innostui laulamisesta ja hänen esikuviaan olivat monet englantilaiset solistit ja yhtyeet, kuten Rod Stewart ja Small Faces.

Hän tutustui 1970-luvun puolivälissä Randy Rhoads -nimiseen kitaristiin ja miehet perustivat Quiet Riot -yhtyeen. Paria Japanissa julkaistua albumia ja vankkaa klubisuosiota lukuun ottamatta läpimurto jäi tekemättä, ja Randy Rhoadsin lähdettyä Ozzy Osbournen yhtyeeseen Quiet Riot hajosi. Tämän jälkeen DuBrow pyöritti omalla nimellään sooloyhtyettä parin vuoden ajan.

Vuonna 1982 DuBrow kokosi Quiet Riotin uudelleen ja seuraavana vuonna julkaistu Metal Health -albumi nousi Yhdysvaltojen albumilistan ykköseksi ja tie menestykseen oli auki. 1980-luvun amerikkalais-heavy eli kukoistuskauttaan ja Quiet Riot oli suuri nimi. Seuraavat levyt eivät kuitenkaan olleet enää yhtä suuria menestyksiä ja kaiken lisäksi DuBrow'n välillä hankalakin persoona aiheutti ongelmia yhtyeen keskuudessa ja lopulta mies jopa joutui eroamaan omasta, perustamastaan yhtyeestä vuosikymmenen lopulla.

1990-luvulla erimielisyydet haudattiin ja Quiet Riot kokoontui uudelleen DuBrow'n johdolla ja teki levyjä ja kiertueita. Vuonna 2004 DuBrow julkaisi ainoan sooloalbuminsa In For The Kill, jolla mies versioi suosikkikappaleitaan. Quiet Riotin viimeinen albumi Rehab julkaistiin vuonna 2006.

Kevin DuBrow löydettiin kuolleena Las Vegasin kodistaan 25. marraskuuta 2007. Kuolinsyyksi varmistui myöhemmin kokaiinin yliannostus.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Polcaro, Rafael: The tragic story of Kevin DuBrow’s death, Quiet Riot vocalist Rockandrollgarage.com. 24.11.2019. Rock And Roll Garage. Viitattu 27.7.2020. (englanniksi)