Keskustelu wikiprojektista:Urheilu/Jalkapallomaajoukkueet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Yhdysvaltojen liput[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisiköhän kullekin Yhdysvaltojen lipulle tehdä oma maajoukkue-mallinteensa? Sitten ensimmäisen epävirallisen maaottelunsa (1885) on maalla ollut käytössä kahdeksan eri lippua: [1]

Toistaiseksi käytin Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkueen artikkelissa vain nykyistä 50-tähtistä mallia vanhojenkin ottelujen kohdalla. --Zen 5. heinäkuuta 2006 kello 13.24 (UTC)

Maajoukkueiden korrektit nimet[muokkaa wikitekstiä]

Maajoukkueita edustavat jalkapalloliitot jotka toimivat tunnustettujen valtioiden tai alueiden alueella. On epäjohdonmukaista käyttää toisista maista muotoja Etelä-Korea ja toisista Kongon demokrattinen tasavalta tai Jemenin kansantasavalta. Mielestäni pitäisi käyttää oikeita nimiä kuten Saksan liittotasavalta tai Korean tasavalta. Esimerkiksi Fifan MM-kisoissa 2006 käytettiin Korean tasavaltaa nimenä eikä Etelä-Koreaa.

Wikipediassa on tapana käyttää maiden vakiintuneita nimityksiä riippumatta niiden virallisuudesta. Nimityksiä kuten Kongon demokraattinen tasavalta ja Jemenin kansantasavalta käytetään vain silloin, kun on syytä erotella eri Kongot ja Jemenit toisistaan. (Jemenin kansantasavaltahan on entinen maajoukkue, on myös Jemenin maajoukkue. Mitä Korean tasalvaltaan tulee, mielestäni suomalaisille on selvää, mikä maa on Etelä-Korea, mutta Korean tasavallasta voisi olla epäselvyyttä. Myös maata käsittelevän artikkelin otsikko on Etelä-Korea. -Mystiko 30. heinäkuuta 2006 kello 08.02 (UTC)

Luokitellaan nämä jatkossa luokkaan: Luokka:Jalkapallomaajoukkuemallineet, tämän vuoksi: Keskustelu Wikipediasta:Malline/Urheilumallineet/Joukkuelajimallineet. -tKahkonen 5. toukokuuta 2007 kello 11.33 (UTC)

AFC luokiteltu nyt luokkaan Luokka:Miesten jalkapallomaajoukkuemallineet. -tKahkonen 5. toukokuuta 2007 kello 12.12 (UTC)
FIFA:n entisiä jäseniä, OFC ja CONMEBOL. -tKahkonen 5. toukokuuta 2007 kello 12.19 (UTC)
Ja muutkin muutettu. -tKahkonen 7. toukokuuta 2007 kello 20.20 (UTC)

En-wikin uusi fb-malline[muokkaa wikitekstiä]

en:Template:Fb - en-wikin jalkapallomaajoukkumallineprojekti on siirtynyt käyttämään erillisten lippumallineiden sijaan yhtä mallinetta, jolle maa annetaan määreenä. Esim: {{fb|ENG}}. -tKahkonen 7. kesäkuuta 2007 kello 19.53 (UTC)

Mallineprojektille tätä ei vieritetä, vaatii kaikista maista maakohtaisen tietomallineen ja ohjaukset kaupan päälle ;) --Agony (403) 7. kesäkuuta 2007 kello 19.58 (UTC)
Urheiluprojektin hommia toki, jos tällaiseen ryhdytään. Tuo maakohtainen tietomalline on siitä hyvä, että sitä voidaan käyttää sekä normaalin maalippumallineen apuna että maajoukkuemallineissa (tällä hetkellä jalkapallo ja jääkiekko). -tKahkonen 7. kesäkuuta 2007 kello 20.24 (UTC)

Valkoreunaiset liput[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko syytä kehystää ainakin liput, jossa on valkoista rajoittuneena lipun reunaan? Esim. Puola: vs. . Samuli 18. elokuuta 2007 kello 20.26 (UTC)

On syytä. Aika monessa muussakin ({{TPEj}}) kuin valkoisissa ({{JPNj}}) on |border lisätty. -tKahkonen 18. elokuuta 2007 kello 20.35 (UTC)
Saman tien kaikkiin kehys (vaikka joskus vähän eri mieltä olinkin). Ei se kehys häiritse niissäkään lipuissa, joissa sitä ei välttämättä tarvitsekaan. Sen sijaan kehystetyt liput ovat hieman leveämpiä ja korkeampia kuin kehyksettömät, joka saattaa jotain tarkkasilmäistä häiritä. :-) Esim:
Kooma (di algo) 18. elokuuta 2007 kello 20.39 (UTC)
Kehystetty on, paitsi Nepal. Samuli 21. elokuuta 2007 kello 21.32 (UTC)