Keskustelu wikiprojektista:Luokittelu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Järjestöt[muokkaa wikitekstiä]

Jos jollain on tylsää niin luokka:Järjestöt ja luokka:suomalaiset järjestöt ja niiden alaluokat tarvitsisi yhdistämistä ja siivoamista. --Zache 18. lokakuuta 2007 kello 09.39 (UTC)

Millä tavalla ne niitä tarvitsevat?--Ap4k 6. joulukuuta 2007 kello 20.53 (UTC)

Britannia[muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Brittiläiset henkilöt kaipaa sen verran säätöä, että alaluokissa pitäisi siirrellä henkilöitä mahdollisuuksien mukaan Englanti/Skotlanti/Wales-alaluokkiin. Luokka:Brittiläiset muusikot oli tuon järjestelyn lisäksi jonkin verran tekemistä sen suhteen, että myös musiikin tyylilajit, soittimet ja laulaja-lauluntekijät osuisi kohdalleen. --Velma (keskustelu) 15. marraskuuta 2014 kello 13.29 (EET)

Satelliitit[muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Satelliitit alaluokkineen. Artikkeleita voisi laittaa Luokka:Avaruustoiminta maittain (tai Luokka:Tiede ja tekniikka maittain) ja Luokka:Avaruustoiminta vuosittain. Sitten sinne voisi ehkä tehdä uusia alaluokkia satelliittien koon (mikro/nano/piko) ja tyypin mukaan (esim. amatöörien rakentamat?). --Velma (keskustelu) 18. marraskuuta 2014 kello 18.31 (EET)

Luokka:Tiedesatelliitit vois ehkä myös luokitella eri tieteenalojen mukaan. --Velma (keskustelu) 18. marraskuuta 2014 kello 18.42 (EET)

Euroviisut[muokkaa wikitekstiä]

Projekti on ollut pitkään kesken, mutta uusia alaluokkia voisi tehdä näiden täytteeksi:

--Velma (keskustelu) 22. marraskuuta 2014 kello 14.54 (EET)

Toden totta, noista puuttuu useita vuosia. Täytyy kuitenkin varmistua siitä, että luokkiin olisi sisältöä (niihin luokiteltavaa). Voi olla, että vielä luontainen tarve ei ole ehtinyt riittävän pitkälle tai sitten on fuskattu ja jätetty luokittelematta oikeisiin luokkiin (jotka olisi pitänyt luoda). --Hartz (keskustelu) 22. marraskuuta 2014 kello 14.56 (EET)
Kävin niitä joskus aikaa sitten läpi ja totesin, että noihin kaikkiin tulee täytettä suunnillen saman verran kuin noihin nyt olemassa oleviin eli ei mitenkään kasoittain, mutta sen verran että luokat kannattaa tehdä. --Velma (keskustelu) 23. marraskuuta 2014 kello 11.33 (EET)

Maakohtaisia luokkia[muokkaa wikitekstiä]

Toivoisin itse täytettä alaluokkien muodossa ainakin näihin: Luokka:Koulutus maittain ja Luokka:Taide maittain. --Velma (keskustelu) 22. marraskuuta 2014 kello 14.54 (EET)

Vanhat lait[muokkaa wikitekstiä]

Luokka:Suomen lakiin voisi tehdä jonkun alaluokan laeille, jotka eivät ole enää voimassa. En vielä keksinyt sille mitään hyvää nimeä. --Velma (keskustelu) 26. marraskuuta 2014 kello 18.21 (EET)

Keskeneräisten ja vajaitten luokkien käsittely[muokkaa wikitekstiä]

On ilmennyt tarvetta keskustella keskeneräisten ja vajaitten luokkien käsittelystä toimintalinjan löytämiseksi, lähtökohtana muokkaukset, joissa on tehty suuria määriä luokka-aloituksia, joille sen jälkeen on tehty merkittävyyden kyseenalaistuksia ja aloitettu liuokkien poistokeskusteluja. (Keskustelua eräistä luokka-aloituksiista) Toimivan menettelytavan löytämiseksi voi kuitenkin olla tarvetta keskustella myös menettelytavoista vajaitten luokkien kanssa toimimisesta yleisemmin.

Luonnos menettelyohjeeksi[muokkaa wikitekstiä]

Kun asia on monipolvinen, ja asiaa käsittelevän menettelytapaehdotustekstin luontia kahvihuoneesessa (Wikipedia:Kahvihuone (sekalaista)#Vajaat ja keskeneräiset luokat) ei pidetty onnistuneena, niin siirsin vajaiden luokkien käsittelyä koskevan menettelytapaehdotukseni kahvihuonneesta tämän wikiprojektin alasivuksi sivulle: Wikiprojekti:Luokittelu/Keskeneräisten ja vajaitten luokkien käsittely.

Meinasin että noista menettelytapaehdotuksen yksityiskohdista voi tarvittaessa keskustella tuon alasivun keskustelusivulla, ja itse menettelytapaohjetta voi työstää tarvittaessa tuolla alasivulla. --Urjanhai (keskustelu) 1. tammikuuta 2019 kello 22.00 (EET)

Tai tuohon allekin voi koota asiaan liittyvoiä huomioita. Lisäsin nyt pari.--Urjanhai (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 10.10 (EET)

Tässä Wikiprojektin keskustelusivulla taas voi keskustella aiheesta yleisesti tai joistain erityiskysymyksistä.--Urjanhai (keskustelu) 1. tammikuuta 2019 kello 22.07 (EET)

Luokat Pikapoistossa, Poistokeskustelussa tai Merkittävyys kyseenalaistettu[muokkaa wikitekstiä]

Otsikon kolmessa paikassa on 65 luokkaa (yliviivattuna sekä tyhjennettyjä luokkia että sisältöä saaneita, joista merkittävyysmalline poistettu):

Nämä neljä yhden artikkelin luokkaa tyhjensin ja laitoin suoraan poistoon, koska kirkkoja on vain yksi ja kylistä ei ole vielä artikkeleita:

Luokka:Suomen joet perusteella Ilmajoen muista joista/luomista ei ole vielä artikkeleita, joten senkin voisi varmaan tyhjentää. --Raksa123 (keskustelu) 1. tammikuuta 2019 kello 23.24 (EET)

Yleistä keskustelua aiheesta[muokkaa wikitekstiä]

Ongelmallisia sivuja[muokkaa wikitekstiä]

Kuten näkyy listauksesta yllä, monet luodut luokat ovat periaattessa mahdollisia, mutta vajaita, samansisältöisiä ja sisäkkäisiä, kuten esim. Luokka:Oseanialaiset organisaatiot‎, jossa on sisältönä vain yksi luokka: Luokka:Oseanian kansainväliset järjestöt‎, ja tässä edellleen vain yksi luokka: Luokka:Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestö ja tämän sisällä vain yksi artikkeli itse järjestöstä.

Siksi keskenään päällekkäiset tai sisäkkäiset vajaat luokat mitä ilmeisimmin on syytä poistaa lyhyehkössä ajassa, jos kukaan ei tee kunkin aihepiirin kokonaisluokittelusta arviota ja toteuta aihepiirissä tarkoituksenmukaista ja toimivaa luokittelua. Katso tarkemmin menettelytapaehdotuksen luonnos, joka on linkitetty yllä.--Urjanhai (keskustelu) 2. tammikuuta 2019 kello 00.22 (EET)

Ei ongelmallisia sivuja[muokkaa wikitekstiä]

Kannattaa huomata, että osa luokista voi olla ihan kehityskelpoisia ja helppoja täydentää, eikkä kaikki siis kannata poistaa. Esim. Käyttäjä:Makele-90 (ping tästä projektisivusta) oli huomannut että Luokka:Politiikan tutkimus Suomessa on ihan hyvä luokka ja luokitteli siihen sisältöä.

Eli se arvointi siis meinaa juuri sitä että voi ollakin hyvin toimiva luokka yhtä lailla.--Urjanhai (keskustelu) 3. tammikuuta 2019 kello 20.10 (EET)

Kaupunginosaluokat[muokkaa wikitekstiä]

Nyt on poistossa myös vajaita kaupunginosaluokkia, joissa on vähän artikkeleita. Näistä on aiemmin keskusteltu kahvihuoneessa ja esitetty erilaisia näkemyksiä. On mahdollista että tähänkin keskusteluun on vielä aiheellista palata. Vajaita luokkia on pidetty mahdollisina ainakin tapauksissa, joissa enimmissä luokissa on runsaasti sisältöä ja jossain muutamassa yksittäisessä luokassa vain vähän (esim. tapaus Helsinki). Muutoin kai keskusteluista tulisi pyrkiä tekemään yhteenvetoa ja jatkaa tarvittaessa valmistelua.--Urjanhai (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 10.05 (EET)

Tähän voi liittyä myös se, että kun suuremmissa kaupungeissa on kaupunginosien ohella myös suuralueita ym., niin miten nämä sisälkkäiset eri aluetasot käsitellään luokittelussa. Tästäkin on joskus taidettu käydä keskustelua. Koska tunnen aihepiiriä huonosti en osaa tähän sanoa mitään. --Urjanhai (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 10.09 (EET)

Käsitääkseni tässä on päädyt sen tyypiseen rakaisuun että jos kaupungin kaikista kaupungi osita on luotu luokat niin muutamia 1 yhden kaupunginosan luokkia. Sensijaan kahdenartikeli kaupunginosa lukille joita ei ole luotu systemaatisesti niin ei ole vakiitut poisto käytäntöä--Superkissan (keskustelu) 5. tammikuuta 2019 kello 13.06 (EET)