Keskustelu wikiprojektista:Linkit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Poistatko surutta linkit vai yritätkö etsiä niille vastaavuutta? Sivustojen rakenne voi muuttua ja artikkelit siirtyä eri osoitteeseen. -tKahkonen 12. tammikuuta 2006 kello 23.54 (UTC)

Mistä nuo linkit tulevat? Itse kun kokeilen, jotkin toimivat hyvin. Esimerkiksi Aino Ackte1, Aino Ackte2. Edelfelt -tKahkonen 14. tammikuuta 2006 kello 19.19 (UTC)

Yritän etsiä vastaavaa, ja jos ei löydy niin otan linkin pois. Olen tehnyt listat skriptillä, joka yrittää kymmeneen osoitteeseen sekunnin aikana joten jotkin linkit kyllä toimivat. Osoitteen pituus ja erikoiset tiedostopäätteet (.pdf jne.) vaikuttavat asiaan, koska sivu ei skriptin mielestä lataudu oikein (liian hitaasti tms.). Nettiyhteytenikään ei tosin ole mikään maailman paras eikä skriptillä ole selaimen hienoja ominaisuuksia käytössä... Tarkoitus on että linkki tarkistetaan ennen poistamista, koska sen toimivuudesta ei voi olla varma. No on tämä ihan kiitettävä tulos yli 20000 ulkoisen linkin joukosta, kuitenkin. –Hartz 14. tammikuuta 2006 kello 20.08 (UTC)
Joo, ajattelinkin jonkin ohjelman keränneen nuo. Kun nuo linkit on korjattu, teet ajon varmaan uudelleen. Minä ainakin näen vaaran, että samoja toimivia linkkejä tulee listalle uudestaan. Tosin, on ne aika nopea tarkistaa. -tKahkonen 14. tammikuuta 2006 kello 20.13 (UTC)
[Lisäys aikaisempaan: Ja lisäksi kävin alkupään artikkeleita läpi kaksi kuukautta sitten, ja jäljelle jäi juuri tuollaisia ongelmallisia...] Käyn toki uudelleen läpi, mutta kaikki mitä ei nyt korjata tulevat sitten uudestaan ja lisäksi nuo ongelmalliset päälle, kun skripti ei niistä näytä selviävän. –Hartz 14. tammikuuta 2006 kello 20.19 (UTC)
Näköjään ei osannut Kansallisbiografian linkkejä eikä rm-linkkejä. -tKahkonen 14. tammikuuta 2006 kello 20.31 (UTC)
Kansallisbiografian linkeissä on jotenkin (monimutkainen) haku mukana, ja nuo realmediat antavat luultavasti tyhjän sivun (sisätöä ei löytynyt), eikä skripti osaa avata realplayeria. –Hartz 14. tammikuuta 2006 kello 20.40 (UTC)

Voisiko näitä linkkejä päivittää. Kohta 8 kuukautta vanhan linkkilistan selaaminen läpi ei tunnu oikein mielekkäältä. --Mikko Paananen 13. elokuuta 2006 kello 19.43 (UTC)

Kuinkas täsmennyssivulinkit?[muokkaa wikitekstiä]

Koska linkit kuitenkin löytävät uo-sivuilta oikeaan paikkaan, eikö tärkeämpää olisi korjata nuo täsmennyssivuille viittaavat linkit..? Alotin hommaa kerran katsomalla täsmennyssivuille viittaavia sivuja aloittaen aasta.. Usko projektin mahdollisuuteen tosin tuntui sammuvan ABC:n kohdalla. --Luhtahuitti - porzana porzana 4. syyskuuta 2006 kello 08.31 (UTC)

Uo-sivulinkkien korjaaminen on tosiaan melkoisen turhaa ja vain kaksinkertaisten ja virheellisten korjaamisessa on jotain mieltä. Täsmennyssivuille ja vääriin artikkeleihin (vrt. alkoholi - alkoholijuomat) viittaavat linkit taas pitää korjata, koska ylimääräinen klikkailu on turhauttavaa. Lisäksi olisi hyvä viljellä tämä artikkeli -mallinetta. -tKahkonen 4. syyskuuta 2006 kello 09.16 (UTC)
Yksimielisyytemme on siis liikuttavaa. Tarkoitatko tämä artikkeli -mallineella tätä voit auttaa! tokaisua? --Luhtahuitti - porzana porzana 4. syyskuuta 2006 kello 12.27 (UTC)
Malline:Tämä artikkeli, joka lätkäistään ({{Tämä artikkeli|käsittelee asdfia. Fdsa:ta käsittelee toinen artikkeli.}}) artikkelien alkuun ohjaamaan muihin otsikon merkityksiin. Se kun puuttuu vielä monesta artikkelista. Ja on tuon "voit auttaa" -tokaisun käyttökin suositeltavaa. -tKahkonen 4. syyskuuta 2006 kello 12.38 (UTC)

Linkkien korjauksesta[muokkaa wikitekstiä]

Huomauttaisin ettei linkkejä ole syytä vain sokeasti poistaa vaan niitä voi oikeasti yrittää korjata. Itselläni on ollut tapana suunnata ensimmäisenä osoitteeseen http://www.archive.org/, ja katsoa jos sivu löytyy sieltä. Sen jälkeen otan mahdollisesti löytyneeltä sivulta jonkun tekstinpätkän jonka tungen googleen ja katson löytyykö sivu, hyvin monesti löytyy. Mutta jos ei löydy niin korvaan linkin tuolla archive.orgin linkillä, JOS sivu vaikuttaa niin tärkeältä että se tuo jotain lisää artikkelin sisältöön. --Anr 23. tammikuuta 2007 kello 13.12 (UTC)

Tähän liittyen tiedoksi: Keskustelu_mallineesta:Linkit-TOC.--Jukka Kolppanen 27. tammikuuta 2007 kello 05.39 (UTC)
Kannattaa muuten huomata ettei ainakaan Googlen cache näytä säilyttävän sivuja ikuisesti. Esim Hilla Blomberg -artikkelin ensimmäinen viite on kadonnut bittitaivaaseen. --Harriv 29. tammikuuta 2007 kello 12.05 (UTC)

Uusia linkkejä[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin uusia linkkejä ettei puuha pääse loppumaan.. :) 3834 artikkelia ja 4850 linkkiä. --Harriv 30. heinäkuuta 2007 kello 23.06 (UTC)

Skriptissäsi (tai jossain) lienee vikaa sillä esim. (sivulla Wikipedia:Wikiprojekti Linkit/A) artikkeli Akdağmadeni oli muuttunut muotoon Akdagmadeni ja Anykščiai muotoon Anykšciai. Lisääkin varmaan löytyy muista kirjaimista. --Anr 7. elokuuta 2007 kello 02.40 (UTC)
Varmaan mennyt copy-pastessa väärin noin, täytynee kehittää parempi keino siirtää tulokset Wikipediaan. --Harriv 17. elokuuta 2007 kello 10.48 (UTC)

Linkki näkyy oikein, mutta botti ei sitä ymmärrä?[muokkaa wikitekstiä]

Tuossa linkkejä perkaavassa ohjelmassa (botti?) taitaa olla bugi. Hamppuöljyn kohdalla on kaksi linkkiä viitemallineilla, jotka päättyvät |www=http://...}}. Sivua selaimella tarkastellessa linkit toimivat ja näkyvät oikein, mutta sivulla Wikipedia:Wikiprojekti Linkit/H on ne linkit näin:

http://www.maatilan.pirkka.fi/files/1300-MP206_low.pdf}}
http://www.jatox.com/abstracts/1997/july-aug/strjabs.htm}}

Eli rautalangasta väännettynä: botti ottaa URLiin mukaan mallineeseen kuuluvia aaltosulkeita. Samalla sivulla on toinenkin saman tyylinen linkki, joten tuo ei liene yksittäinen sattuma. Olikohan tämä edes oikea paikka vinkua tästä minua koskemattomasta seikasta...--AdaL 17. elokuuta 2007 kello 10.39 (UTC)

Joo, nuo loppumerkit ovat vähän harmaata aluetta että mikä kuuluu urliin ja mikä ei. Olen jotain paikkaillutkin käsin, mutta aaltosulkeet jäi näköjään huomaamatta. --Harriv 17. elokuuta 2007 kello 10.46 (UTC)

Uusi taulukko[muokkaa wikitekstiä]

Tein nyt tuollaisen taulukon noille ohjelmallisesti etsityille linkeille. Itse sain tulokseksi 4849 linkkiä, en sitten tiedä onko Harrivin (4850) vai minun tulokseni lähimmäksi oikea. Yhden linkin erostahan on kuitenkin kyse... Ocdbz 3. lokakuuta 2007 kello 17.15 (UTC)

Aiheesta muualla - rikkaruohojen kitkentäprojekti[muokkaa wikitekstiä]

Linkkiprojektin aikana on korjailtu suurelta osin bottien tietokannasta seulomia kuolleita linkkejä. Laadukkaiden linkkien ylläpitoon nämä toimet eivät kuitenkaan riitä. Löytyykö kannatusta artikkelien Aiheesta muualla -otsikoiden alla olevien linkkien perkausprojektille? Niistä löytyy uskomatonta tauhkaa, josta olisi hyvä päästä eroon. --Ras 25. huhtikuuta 2008 kello 17.38 (UTC)

Ehdottomasti jos vain puhtia riittää, olen yrittänyt suojella näitä armaita spämmimagneettiosioita mm. Wikipedia:Aiheesta muualla avulla, mutta varmasti löytyy kuraa jos jonkinnäköistä joka joutaa pois. --Agony (403) 25. huhtikuuta 2008 kello 19.03 (UTC)
Millä tavalla projekti on tarkoitus suorittaa, siis onko tarkoitus tehdä tyyliin "kun osuu kohdalle"? --qWerk 28. huhtikuuta 2008 kello 13.29 (UTC)
Siitä sopii keskustella. Esim. yritetäänkö ajaa muita aiheprojekteja hoitamaan oman tonttinsa alueelta tämä? Vai jaetaanko itse alueita, joita aletaan kammata? Heittäkää ideoita. --Ras 28. huhtikuuta 2008 kello 19.38 (UTC)
Ulkoisten linkkien laatu on tärkeää, mutta en usko puhdin riittävän systemaattiseen kampaamiseen. Tyyliin "kun osuu kohdalle" on varmaankin ajan kanssa riittävä metodi. En-wikistä voisi kuitenkin varastaa pari asiaa. En-wikissä on projekti en:Wikipedia:WikiProject_Spam, johon kuuluu "Regular clean-out of undiscussed links". Tuommoista voisi harkita joidenkin artikkeleiden kohdalla. Se täydentäisi "kun osuu kohdalle" -metodia. En-wikissä on myös en:User:XLinkBot, joka täydentää metan spam blacklistiä omalla listallaan en:User:XLinkBot/RevertList. Aktiivisesti tarkkailevaa bottia fi-wiki ei varmaankaan tarvitse, mutta tuollainen lista yhdistettynä tietokannan dumppiin voisi olla harkitsemisen arvoinen asia. --Hartz 6. toukokuuta 2008 kello 11.33 (UTC)

Jugoslavian maakoodi .yu poistumassa käytöstä[muokkaa wikitekstiä]

Tiedoksi täälläkin, että Jugoslavian maakoodi .yu on poistumassa käytöstä tänä vuonna maalis–lokakuussa [1], ja sen tilalle tulevat koodit .rs ja .me. Osan linkkipäivityksistä pystyy tekemään botilla, mutta tästä syntyy varmaan myös käsityötä. --Silvonen 18. helmikuuta 2009 kello 06.15 (EET)[vastaa]

Terve! Englanninkielisessä wikissä rikkinäisen linkin taggaaminen onnistuu kaikessa yksinkertaisuudessaan kirjoittamalla {{dead link}} linkin perään, mutta mites vastaava operaatio täällä Suomi-wikissä oikein hoituu? =P Kiitoksia! Jayaguru-Shishya (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 19.40 (EEST)[vastaa]

Vastaava malline on täällä meilläpäin nimeltään Malline:Vanhentunut linkki. – Haltiamieli 20. heinäkuuta 2014 kello 19.53 (EEST)[vastaa]
Kiitosta! Tuli etsittyä rikkinäisellä linkillä, kuolleella linkillä ja mädällä linkillä, mutta tuo jäi kokeilematta! Näillä mennään! :) Jayaguru-Shishya (keskustelu) 20. heinäkuuta 2014 kello 22.02 (EEST)[vastaa]

lähdettä ei löydy[muokkaa wikitekstiä]

Artikelissa Kittilän kuntapäättäjien rikosepäilyt linkki HS-artikkeliin "Kittilän kunnanjohtajan erottamisesta syntynyt soppa on nyt hallinto-oikeudessa" http://www.hs.fi/kotimaa/a1422070272410 ei toimi. Ajattelin että artikkelia ei löydy Waybackillä, koska haku on ehkä estetty, mutta en ymmärrä kuinka on mahdollista, että sitä ei löydy Hesarin omalla haulla? Haku kyllä löytää aiheesta juttuja, mutta ei mitään vuodesta 2015, ikään kuin artikkelia olisi poistettu arkistosta. --Espoo (keskustelu) 17. lokakuuta 2017 kello 12.17 (EEST)[vastaa]