Keskustelu mallineesta:Test

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö tämän mallineen sanamuotoa voisi hieman hioa ja lisätä siihen maininnan roskaksi leimaamisesta?
Esim: ..."Kokeilit suomenkielisen Wikipedian muokkaamista, ja testisi on nyt poistettu tai merkitty roskaksi."...
Tuottaa usein ongelmia sanoa, että testisi on poistettu, vaikka todellisuudessa artikkeli on ainoastaan varustettu {{roskaa}}-mallineella. Poistettuhan se (roska-artikkeli) on vasta sitten, kun joku ylläpitäjistä sen aikanaan poistaa... Ainoastaan palautustoimenpiteen jälkeen on käyttäjien kannalta loogista tarjota kokeilijan keskustelusivulle nykyistä {{test}}-mallinetta, joka toisaalta haluttaisiin tulkita ensimmäiseksi varoitukseksi/huomautukseksi. Nyt vaihtoehtona on oikeastaan suoraan tarjota {{test2}}-mallinetta, jonka kuitenkin pitäisi olla tarkoitettu vasta toiseksi varoitukseksi. --Gyllenhali 7. tammikuuta 2006 kello 15:15:48 (UTC)


Sanamuodosta[muokkaa wikitekstiä]

Hieman ihmetyttää tuo kohta "--ja testisi on nyt kumottu--". Eikö loogisempaa olisi: "tekstisi on nyt kumottu? --Miqué 18. marraskuuta 2008 kello 14.29 (EET)

Tai: kokeilusi, yrityksesi tms. "Testi" tässä merkityksessä on kyllä huonoa suomea. --Pettson 5. joulukuuta 2008 kello 14.31 (EET)

Uusi versio[muokkaa wikitekstiä]

Information.svg Tervetuloa Wikipediaan! Kokeilit suomenkielisen Wikipedian muokkaamista artikkelissa {{{1}}}, ja kokeilusi on nyt kumottu, poistettu tai merkitty roskaksi. Jos haluat harjoitella lisää, käytä muiden sivujen sijaan hiekkalaatikkoa, jottei muokkauksiasi tulkittaisi vandalismiksi. Lisää tietoa muokkaamisesta on ohjesivuilla.

Näin kuva olisi "keskellä". 94.101.4.115 31. joulukuuta 2009 kello 13.57 (EET)

Uuden version toteuttamisesta vuonna 2019[muokkaa wikitekstiä]

@Stryn:, miten tuo sotkee mallineen en oikein ymmärrä? Jnovikov (ᛕᛈᛇᛕ∪ᛇᏖᛈᏞ∪) 21. huhtikuuta 2019 kello 17.20 (EEST)
Niin siis tämä suorittamasi muutos mallineeseen. Poistit sieltä sulkevan noinclude-tagin, jolloin koko sivu näkyi mallinetta substattaessa. Samoin "roska"-termistä on pyritty eroon ja lisäsit sen mallineeseen. Ei kannata näin yhtäkkiä tehdä muutoksia mallineeseen, jos muutosta on ehdottanut joku yksi IP 10 vuotta sitten. Ensin kannattaa kysellä uudestaan mielipiteitä keskustelusivulla. Stryn (keskustelu) 21. huhtikuuta 2019 kello 17.36 (EEST)

Erityissuojaus vuonna 2016[muokkaa wikitekstiä]

Koska tämä malline on jatkuvan vandalismin kohteena, jota perinteinen osittainen suojaus ei selvästi kykene torjumaan, malline on nyt erityissuojattu väärinkäyttösuodattimella numero 115 niin, että ainoastaan luotettavat käyttäjät eli automaattisesti seulotut käyttäjät voivat vapaasti muuttaa sen sisältöä. Mielestäni mallineen täysi suojaaminen tasolle "vain ylläpitäjät" olisi ollut liian ankara suojaus, koska on mahdollista, että joku luotettava käyttäjä haluaa parantaa mallineen kieliasua tai toiminnallisuutta. --Pxos (keskustelu) 29. toukokuuta 2016 kello 11.56 (EEST)

Kirjoitetaan tänne väliaikaraportti vuonna 2019. Suojaus on toiminut tarkoituksensa mukaisesti. Mallinetta ei ole sotkettu erityissuojauksen päällekytkemisen jälkeen lainkaan, mutta se on tosiaan sallinut erään automaattiseulotun tunnuksen tekemän, parannusta tavoittelevan muutoksen, kuten oli tarkoitus. Suojaustaso on siis sopiva. Jatkossa voisi kenties miettiä, olisiko tämänkaltainen suojaus syytä toteuttaa suojaus-toiminnolla niin, että tänne tilattaisiin oma uusi suojaustasonsa. Saksankielisessä Wikipediassa on nimittäin erillinen "3/4-suojaustaso: sallittu vain seulojille". Silloin vastaavan suojauksen saisi aikaan normaalilla tavalla eikä käyttämällä väärinkäyttösuodatinta. --Pxos (keskustelu) 22. huhtikuuta 2019 kello 11.29 (EEST)