Keskustelu mallineesta:Single

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En tiedä onko tämä oikea paikka kysymykselle, mutta: Jos singlellä on useampi kappale, niin tuleeko singlen nimeksi ensimmäisen kappaleen nimi vai onko nimi tyyliin "Elämässä pitää olla runkkua / Yhdessä itkien"? --N.R. 13. tammikuuta 2008 kello 20.23 (UTC)

Singlen nimeksi pitää laittaa se mikä on singlen nimi: yleensä se on ykkösraidan nimi, mutta joissakin tapauksissa se voi olla myös muuta. --Agony (403) 14. tammikuuta 2008 kello 09.05 (UTC)
Ok. Halusin varmistuksen. En ollut varma esim. "Kannu Vaakunaa / Taivaan lintu" -singlestä, että onko se sen nimi vai "Kannu Vaakunaa". Kun kannessa nimenä on kuitenkin nuo molemmat. Eli kysymykseni perimmäinen tarkoitus oli: edellytetäänkö täällä Wikipediassa, että singlen nimenä on oltava ensimmäisen kappaleen nimi. Ilmeisesti ei. Kiitos vastauksesta! --N.R. 14. tammikuuta kello 20.51 (UTC)
Hyvä tapa saada singlen nimi selville on single itse: nimi on se mikä kannessa lukee :) Jos kantta ei ole saatavilla, kannattaa tarkistaa artistin ja levy-yhtiön sivut. Tässä tapauksessa poko recordsin sivuilta löytyi oikea nimi, joka on siis "Kannu vaakunaa / Taivaan lintu". --Agony (403) 15. tammikuuta 2008 kello 19.12 (UTC)

"Haamusingle"[muokkaa wikitekstiä]

Saanko tehdä artikkelin Moogetmoogs-yhtyeen singlestä Kuutamosonaatti / Isä ja poika, vaikkei sitä ole julkaistu? Yhtye teki 90-luvun alkupuolella tuon sinkun jo valmiiksi asti, mutta sitten tuli ulkomailta postia ettei Moogin käännöstä ekaan biisiin hyväksytä. Niin siitä tuli ns. "haamusingle" ja se jätettiin julkaisematta. Voiko siitä silti tehdä artikkelin? --N.R. 15. toukokuuta 2009 kello 19.00 (UTC)

Muut julkaisut[muokkaa wikitekstiä]

Eikö singlemallineen loppuun olisi suotavaa lisätä "Esittäjän muut singlet" -janan lisäksi myös "Albumin muut kappaleet" -jana. Monessa singleartikkelissa on "pattitilanne", koska joko tietyn albumin kappaleiden tai vaihtoehtoisesti yhtyeen singlejen luettelointi loppuu singlemallineen kohdalle. Todella turhauttavaa selaamisen kannalta. Tällainen esittämäni systeemi on myös en-wikin singlemallineissa, enkä ymmärrä miksei suomenkielisissäkin. Tässä esimerkki siitä mitä ajan takaa. On erikseen luettelo The Rolling Stonesin singleistä sekä Sticky Fingers -albumin kappaleista. Todella kätevää. --Sblöbö 3. maaliskuuta 2010 kello 23.20 (UTC)

Jotenkin odotinkin, että turha täällä mitään on ehdottaa. --Sblöbö 7. maaliskuuta 2010 kello 21.57 (UTC)

Otsikon linkistä eroon[muokkaa wikitekstiä]

Miksi ====Otsikko==== on linkkinä? Eikö tuo voisi olla ilman linkkiä, kun linkki on joka tapauksessa taulukossa? Ei tarvita kahta linkkiä niin lähekkäin... Tämä tuli mieleeni artikelissa Burn (albumi). --Hartz (keskustelu) 12. tammikuuta 2014 kello 16.25 (EET)[vastaa]

Muut singlet[muokkaa wikitekstiä]

Muut singlet kentässä kummittelee ylimääräiset lainausmerkit, mikäli seuraavaa singleä ei ole merkitty. Lisäksi jos singlellä on artisteja useampi kuin kolme, muiden artistien muut julkaisut eivät näy. Esimerkkinä molempiin ”Tyynysotaa”-artikkelin malline, jossa esimerkiksi neljänneksi artistiksi merkityn Ida Paulin muut singlet eivät mallineessa näy. --Turska (keskustelu) 27. toukokuuta 2017 kello 19.52 (EEST)[vastaa]