Keskustelu mallineesta:Rautatien merkit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ohje-nimiavaruuteen?[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko tämäntyyppiset ohjeet siirtää Ohje-nimiavaruuteen? Esim. nimelle Ohje:Rautateiden merkit? --Hartz 19. maaliskuuta 2008 kello 16.37 (UTC)

Niin kauan kuin sen voi ympätä mallineena projektin sivulle niin mikä ettei. Laitoin sen tuolle nimelle alustavasti. —Tve4 (Gblk) 19. maaliskuuta 2008 kello 16.38 (UTC)
Tarkoitat sivua Wikipedia:Wikiprojekti Rautatieliikenne/Rataosanavigaatiomallineet? Eikö ymppäämisen sijasta voisi sanoa, että "käytettävät symbolit erillisellä ohjesivulla" ja linkki sivulle? Malline tämä ei ainakaan tietyssä mielessä ole. Ei ainakaan navigaatiomalline. :) --Hartz 19. maaliskuuta 2008 kello 16.46 (UTC)
Ko. sivu vaan on ohjesivu navimallineille, joten sen olisi kätevä olla samalla näkyvissä. —Tve4 (Gblk) 19. maaliskuuta 2008 kello 16.50 (UTC)
No onneksi tavallisten sivujenkin ymppääminen onnistuu koodilla {{Sivun nimi}}. --Hartz 19. maaliskuuta 2008 kello 16.54 (UTC)
Mutta onko siirrolle jokin painava syy? Mallinehan ei ole artikkeli, ja mallinetta voidaan käyttää myös Wikipedia-nimiavaruudessa olevilla sivuilla? Nähdäkseni ei kannata alkaa siirtohommaan, jos sille ei ole kunnon syytä. —Tve4 (Gblk) 19. maaliskuuta 2008 kello 16.56 (UTC)
Vähän aikaa sitten oli puhetta Ohje-nimiavaruuden poistamisesta, koska sille ei löydy käyttöä. Mielestäni mallineiden ymmärtämisselitteille (ei käyttämisselitteille) Ohje-nimiavaruus olisi oiva paikka. Mm. taksobokseista voisi tehdä myös ohjeen ks. en:Wikipedia:How to read a taxobox. Ohje-nimiavaruudessa olevien sivujen ei ole pakko olla "artikkeleita". Eikä tämän mallineen paikka mielestäni ole yhtään vahvemmin Malline-nimiavaruudessa kuin Ohjeessakaan. Periaattessa ko. tieto on kuitenkin "ohjetta". Mitään erityisen painavaa syytä ei varmaankaan ole. --Hartz 19. maaliskuuta 2008 kello 17.06 (UTC)
Tuollahan on jo Malline:Rautatien merkkien selitykset~, jota käytetään mallineena. --Hartz 19. maaliskuuta 2008 kello 17.28 (UTC)
Sinänsä siirto vaatii yhden WP-nimiavaruuden sivun ja yhden mallineen muokkaamista että linkit saadaan oikeiksi, joten suuri urakka se ei ole. Mutta jos ohje-nimiavaruus poistuu niin kannattaako? Toki jos kaikki nykyiset "Malline:abcxyz/ohje"-sivut siirtäisi nimelle "Ohje:abcxyz" tai "Ohje:Malline:abcxyz", niin ohje-avaruus saataisiin säilytettyä. Kannattanee ehdottaa kahvikupposen kera. :-) PS: Malline:Rautatien merkkien selitykset tulee poistumaan, kunhan uudet mallineet leviävät laajemmalle. —Tve4 (Gblk) 19. maaliskuuta 2008 kello 17.30 (UTC)
Ok eli tuo malline korvautuu pian uudella. Ohje-nimiavaruuden poistosta vain keskusteltiin, ei mitään päätöstä tehty kai oikein mihinkään suuntaan. Pitänee varmaan sitten jossain vaiheessa esitellä asiaa kahvihuoneessa... Jotain konkreettista voisi väsätä selittämisen tueksi, esim. tämän voisi esimerkkinä siirtää Ohje-nimiavaruuteen (muutos on helppo palauttaa, jos idea teilataan). Jeps. --Hartz 19. maaliskuuta 2008 kello 17.38 (UTC)