Keskustelu mallineesta:Näyttöstandardi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö tämä malline voisi olla samanmuotoinen kuin enkkuwikissä? Yleensähän navigointitaulut ovat alhaalla ja artikkeliin liittyvä aineisto oikeassa reunassa. Nyt esimerkiksi CGA-artikkelista jää hätäisemmältä kuva kokonaan näkemättä tai joku voi luulla mallineen kuvan esittävän CGA:ta. --Tsemii 17. syyskuuta 2006 kello 14.23 (UTC)

Tässä tapauksessa en halunnut tyytyä enkkuwikin ratkaisuun koska a) ajattelin varata alaosan edeltäjä-seuraaja mallineelle (jolloin alaosa alkaisi näyttämään joulukuuselta) ja b) etenkin mallineesta nyt löytyvä kuva kertoo enemmän kuin 50 riviä tietoa. Pystymalline on ongelmallinen lyhyissä artikkeleissa, mutta antaapahan ainakin allekirjoittaneelle motivaatiota kasvattaa artikkelit tyngistä täysimittaisiksi :). Korjasin muuten CGA-artikkelin kuva-ongelman. Voit kurkata artikkelia MDA jonka loin tänään, tavoitteena olisi että kaikki artikkelit tulisivat noudattamaan pituutensa puolesta artikkelia (jolloin mallinekin toimii). --Agony (403) 17. syyskuuta 2006 kello 17.28 (UTC)
MDA:nkin kanssa ongelmana on se, että kun sivu avautuu, en näe kuvaa, joka tässä tapauksessa kertoo enemmän kuin tuhatsanainen määritelmä. Jos taas kuvan tuo ylös, sivun taitto menee mielestäni surkeaksi. Ehdottaisin oikeaan reunaan artikkelikohtaista tietolaatikkoa, jossa olisi standardin ilmestymisvuosi, resoluutioita ynnä muuta – sekä edeltäjä ja seuraaja kuten albumimallineessa. --Tsemii 17. syyskuuta 2006 kello 20.01 (UTC)
Sait ajatuksen toimimaan, ei tullut pieneen sievään mieleenkään että edeltäjä-seuraajan voisi laittaa suoraan oikealle. No, tein ehdotelman mallinesivulle, kommentoitko mahdollisia puutteita. --Agony (403) 18. syyskuuta 2006 kello 14.19 (UTC)
Hyvää työtä! Joitakin asioita tuli mieleen: Tekijä-sana tuntuu vähän oudolta. Artikkeleissa on puhuttu julkaisemisesta, joten julkaisija olisi varmaan parempi. Virkistystaajuudessa pitää olla Hz, ei Mhz. Vielä voisi ehkä lisätä kuvatekstikentän, koska muuten kuva jää turhan irtonaiseksi koristeeksi. --Tsemii 18. syyskuuta 2006 kello 18.36 (UTC)
Tekijä → Julkaisija, MHz on tosiaan turhan vikkelä virkistystaajuus ja lisätty paikka kuvatekstille. Kuvatekstille ei oikein voi laittaa oletustekstiä, koska jos kuvan vaihtaa muttei kuvatekstiä, tulee "mielenkiintoinen" efekti kun kuvateksti kertoo muuta kuin kuva. --Agony (403) 19. syyskuuta 2006 kello 05.06 (UTC)

Edeltäjä-seuraaja[muokkaa wikitekstiä]

Mihin tuon "edeltäjä-seuraaja"-kohdan määrittely perustuu? Enwikissä ei moista kohtaa ole, eikä edeltäjä-seuraaja-systeemiä muutenkaan pitäisi käyttää tapauksissa, joissa järjestystä ei ole määritelty täysin tai edes lähes yksikäsitteisesti, mikä ei todellakaan taida näyttöstandardeihin päteä. Muussa tapauksessa on vaarana, että mennään uuden tutkimuksen puolelle määriteltäessä mikä seurasi mitäkin. Mallineen kenttiin voisi muuten kiinnittää huomiota, EGA:n kohdalla oli mainittu vain yksi resoluutio, muiden kohdalla muitakin. --ML 19. syyskuuta 2006 kello 17.58 (UTC)

Vastailinkin jo Keskustelu:EGA alla tuon logiikasta: kun standardin tekniikka nojaa aikasempaan tekniikkaan, on aikaisempi tekniikka edeltäjä. Jos standardin tekniikka on hybridi kahdesta aikaisemmasta standardista, ovat aikaisemmat standardit edeltäjiä. Jos standardi muodollisesti seuraa toista standardia, voidaan tämä tunnistaa julkaisuvuodesta. Ja tietenkin vice versa. EGA ei standardina (HUOM! standardina, ei yksittäisenä näytönohjaimena) tietääkseni tue kuin yhtä resoluutiota, mutta tällä hetkellä näyttöstandardit ovat levällään kuin jokisen eväät, eli tervetuloa näyttöstandarditalkoisiin :) --Agony (403) 19. syyskuuta 2006 kello 18.03 (UTC)
Nyt kun pääsin jo niin syvälle että akseli MDA-CGA-Hercules Graphics Card on tarkastettu, otin käyttöön seuraavan logiikan edeltäjä-seuraajilla: Kun on yksi selkeä edeltäjä johon standardi nojaa, edeltäjä=[[Artikkeli]]. Kun standardi on kahden standardin hybridi, edeltäjä=[[Artikkeli]] |edeltäjä2=[[Artikkeli]]. Kun ennen standardia on julkaistu toinen standardi johon tarkkailtava standardi ei nojaa, edeltäjä=([[Artikkeli]]). Kun standardi nojaa aikaisempaan standardiin, ja hyppää toisen standardin yli, edeltäjä=[[Artikkeli]] |edeltäjä2=([[Artikkeli]]). Miltä kuulostaa? Pääpiirre on siis se, että edeltäjä menee sulkuihin jos standardi ei nojaa suoraan siihen. --Agony (403) 20. syyskuuta 2006 kello 18.19 (UTC)