Keskustelu mallineesta:Marvel Cinematic Universe

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisiko elokuvien joukosta siirtää omiin osioihinsa linkit videopeleihin ja soundtrackeihin? Ne ovat hiukan hämääviä tuollaisinaan, eivätkä muutenkaan kovin keskeistä MCU:n sisältöä. – Haltiamieli 22. helmikuuta 2016 kello 20.06 (EET)

Joo mikä ettei, hyvä idea. --URunICon 22. helmikuuta 2016 kello 20.24 (EET)
Tutkin kaikkia muidenkielisiä versioita tuosta mallineesta. Osassa videopelit oli toki erillisissä osioissa, mutta soundtrackit ja scoret eivät yhdessäkään. Mutta koska videopelien teko tähän MCU:hun näyttää muutenkin päättyneen Iron Man 3:n jälkeen, niin siirrän ainakin ne erilliseen osioon. CAJH (keskustelu) 23. helmikuuta 2016 kello 10.25 (EET)
Ja nyt kun tarkemmin mietin, soundtrackien kanssa on toinenkin ongelma. Iron Man 2 on ainut soundtrack, jolla on oma artikkelinsa suomenkielisessä Wikipediassa. Niiden pitämiseen mallineessa vaikuttaisi seuraavanlainen kysymys: yhdistetäänkö soundtrackin artikkeli elokuvan artikkeliin vai onko kenelläkään motivaatiota luoda muidenkin elokuvien soundtrackeille omat artikkelit? CAJH (keskustelu) 23. helmikuuta 2016 kello 10.32 (EET)
Minun mielestäni soundtrackit mahtuu hyvin käsittelemään elokuva-artikkeleissa aivan poikkeustapauksia lukuun ottamatta, harvoista soundtrackeista on paria virkettä enempää relevanttia sanottavaa (mutta olenkin kieltämättä melko "mergistinen" asenteeltani). Tuo Iron Man 2 on toki sikäli erilainen tapaus, ettei suurinta osaa sen kappaleista edes käytetty itse elokuvassa; kyseessä on aika itsenäinen oheistuote, jota pitäisi varmaan itsenäisen artikkelin säilyttämistä harkittaessa käsitellä enemmänkin AC/DC:n kokoelma-albumina kuin Marvel-sisältönä. Sen voisi mielestäni hyvin jättää pois kokonaan tästä mallineesta. Eihän malline muutenkaan linkkaa kaikkeen MCU:hun liittyvään, vaikkapa yksittäisiin tekijöihin ja taustavaikuttajiin. – Haltiamieli 23. helmikuuta 2016 kello 11.15 (EET)
Eikä mallineiden aina olekaan tarkoitus. CAJH (keskustelu) 23. helmikuuta 2016 kello 11.33 (EET)