Keskustelu mallineesta:Kerrannaisyksikkö

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mallineessa luetellaan kerrannaisyksiköitä, kuten "kilo", mutta eikö tarkkaan ottaen ole kyse kerrannaisyksiköiden etuliitteistä tms.? Eli esimerkiksi kilometri on metrin kerrannaisyksikkö, jossa kilo- on kerrannaisyksikön etuliite. Englanninkielisessä tämä on oikein, "Kilo- (symbol: k) is a prefix in the SI and other systems of units". Täällä suomenkielisessä sama virhe toistuu jokaisen artikkelin määritelmässä, malliin "Kilo (tunnus k) on SI-järjestelmän kerrannaisyksikkö". --Tomisti (disputaatiot) 29. tammikuuta 2007 kello 19.05 (UTC)

Etuliitteistä on tosiaan kyse. Ennen kuin noita sivuja lähdetään korjailemaan, voisi miettiä kannattaisiko etuliitteet tai ainakin suurin osa niistä käsitellä yhdessä artikkelissa tyyliin de:Vorsätze für Maßeinheiten. Noista ei hirveästi tunnu riittävän sanottavaa. --Tsemii 29. tammikuuta 2007 kello 21.29 (UTC)
Englanninkielisen perusteella joistakin on toivoa saada oikea artikkeli, joten korjaan nyt ainakin pahimman virheen ensin. --Tomisti (disputaatiot) 8. helmikuuta 2007 kello 18.06 (UTC)