Keskustelu mallineesta:Kanta-Hämeen maakunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Joku voisi varmaan tähän perustella sen kriteerin, lähteen tai käytännön, jonka mukaan Somerniemi esitetään tässä mallineessa Kanta-Hämeen maakunnan entisenä kuntana.

Joissakin keskusteluissa on vedottu siihen että Mallineessa Malline:Lakkautettu_Suomen_kunta maakunta = Maakunta, johon kuului lakkautushetkellä. Tämä on kuitenkin eri malline eikä sen ymmärtääkseni millään logiikalla pitäisi sitoa muita mallineita. Vai onko jossain sovittu käytännöstä että Maakunnittaisissa entisten kuntien luetteloissa entisten kuntien tulisi esiintyä muussa kuin siinä maakunnassa, johon ne nykyään kuuluvat? Kaiken järjen mukaan entiset kunnat ovat sen maakunnan entisiä kuntia, joiden alueella ne nykyään sijaitsevat. Lisäperusteita tälle olen esittänyt käyttäjäsivullani Käyttäjä:Urjanhai/Entiset_kunnat ja keskustelun aiheesta esitän käytäväksi sivulla Wikipedia:Kahvihuone_(käytännöt).

Ja jos nyt jossakin olisikin tällaisesta käytännöstä sovittu, niin erityisesti Somerniemen kohdalla pyytäisin tässäkin tapauksessa esittämään sen kriteerin tai lähteen, jonka mukaan Somerniemi olisi kuntaliitoshetkellä kuulunut Kanta-Hämeen maakuntaan. Että Somerniemi silloin kuului tunnetusti Hämeen lääniin on eri asia, koska Kanta-Hämeen maakunta ja Hämeen lääni ovat eri asioita. Esim. koko Pirkanmaa kuului aikoinaan Hämeen lääniin, mutta se ei tee siitä Kanta-Hämettä.

Jos perusteita ei esitetä, korjan Somerniemen tässä ja Varsinais-Suomen mallineessa Varsinais-Suomen entiseksi kunnaksi. Perustelen korjausta sillä, että muutoksen luultavasti saa parhaiten aikaan tekemällä sen itse.

Jos joku korjaa sen takaisin, niin liitän Somerniemen kohdalle merkinnän puuttuvasta lähteestä.--Urjanhai 21. syyskuuta 2008 kello 13.49 (EEST)

Mallineen historiaa tutkiessani oli niin kuin muistelinkin, eli minä olen lisännyt nuo maakunnan entiset kunnat. Mutta minä olen lisännyt vain Hämeenlinnan maalaiskunnan, Koijärven, Tyrvännön ja Vanajan, en siis Somerniemeä, joka on lisätty paljon myöhemmin jonkun muun toimesta. Kun kerran Somerniemi on kuulunut Varsinais-Suomen maakuntaliittoon, ei se todellakaan kuulu tänne. --Kyzyl 21. syyskuuta 2008 kello 14.38 (EEST)