Keskustelu mallineesta:Jääkiekkoilija

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tähän voisi myös lisätä pelinumeron. Mitä mieltä? --Vnnen 23. joulukuuta 2007 kello 16.52 (UTC)

Pelinumerot ovat kyllä kohtuu pysyviä, vaihtuvathan ne yleensä vain jos pelaaja vaihtaa seuraa. Periaatteessa kannatan. --Tve4 23. joulukuuta 2007 kello 16.53 (UTC)
Täytyyhän mallineen tiedot päivittää joka tapauksessa seuran vaihdon yhteydessä :) --Vnnen 23. joulukuuta 2007 kello 16.56 (UTC)
Sitäpä minäkin ajoin takaa. :-) --Tve4 23. joulukuuta 2007 kello 16.56 (UTC)

Miten se laitetaan tuohon mallineeseen? --Vnnen 23. joulukuuta 2007 kello 17.02 (UTC)

Sääjetääs, ventta håll. --Tve4 23. joulukuuta 2007 kello 17.04 (UTC)

Vaihdoin kohdan ammattilaisura muotoon pääsarjaura, kun eivät ainakaan Suomessa huippupelaajatkaan olleet ammattilaisia ennen 1980-lukua. –Saruwine 11. maaliskuuta 2008 kello 10.51 (UTC)

Tossa tulee sellainen ongelma, että miten määritellään pääsarja? Yleensä mallineeseen on laitettu vain ammattilaisseurat, joissa pelaaja on pelannut, mutta nyt siihen kelpaisi vaikka Britannian ja Viron sarjat? Entäs Canadien Hockey League, AHL, IHL tai ECHL? --Vnnen 11. maaliskuuta 2008 kello 11.42 (UTC)
Myönnän kyllä, että "pääsarja" on määrittelykysymys, mutta mikäs siinä, määritellään pois.
Käsitteeseenhän muuten viitataan jo urheilija-artikkeleiden merkittävyyssuuntaviivoissa: "pääsarjatasolla" pelanneet urheilijat ansaitsevat artikkelin. Näin ollen jossain Unkarin mestaruussarjassa amatöörinä 15 mestaruutta voittanut Janosz kelpaisi artikkelina Wikipediaan, mutta hänen pelaajauransa kestoa ei voitaisi laittaa tietolaatikkoon, kun hän ei ole ollut ammattilainen…
Ehdottaisinpa, että tässä yhteydessä käsitteellä "pääsarja" tarkoitetaan kansallisia (ja ylikansallisia) mestaruussarjoja sekä niitä alempia sarjoja sikäli kun niiden pelaajat ovat ko. pelaajan siellä pelatessa olleet ainakin pääosin ammattilaisia. Mutta keskustellaan! –Saruwine 11. maaliskuuta 2008 kello 12.14 (UTC)
Yhdenkin kauden NHL:ssä ammattilaisena pelannut on tarpeeksi merkittävä Wikipediaan, mutta onko sama tilanne Unkarin, Alankomaiden tai Viron pääsarjoissa pelanneilla? Tuleeko tosiasiassa yhtään artikkelia kyseisten maiden mestareista? Tossa pääsarja-nimityksessä tulee ongelmia esim Theoren Fleuryn kanssa. Hän päätti lopettaa ammattilaisuransa 2003, mutta pelasi parissa alasarjassa sen jälkeen, ja kävi pelaamassa 2005-06 kauden Elite Ice Hockey Leaguessa. Eli hän pelasi pääsarjassa vielä ammattilaisuransa jälkeenkin, vaikkei sitä korkealle tituuleratakkaan. --Vnnen 29. huhtikuuta 2008 kello 11.36 (UTC)
Talkoillako Fleury Britanniassa höntsäsi, vai olisikohan nostanut palkkaakin, so. pelannut ammattilaisena? Ainakin en-wikin EIHL-artikkeli väittää liigaa professionaaliksi. En tiedä, tuleeko Viron tai Unkarin sarjajyristä artikkeleita, mutta se on ainakin selvää, että SM-liigan ja -sarjan pelaajista niitä on jo paljon, eikä tarvitse mennä kovin vanhoihin veteraaneihin, kun löydetään äijiä, jotka pelasivat melkoisen siivun urastaan päivärahoilla ja kulukorvauksilla. Pertti Lehtonen oli taatusti ammattilainen vuonna 1998, mutta tuskin aloittaessaan SM-sarjauransa 1973. Mitkä luvut laitetaan tietolaatikkoon? –Saruwine 29. huhtikuuta 2008 kello 12.04 (UTC)

Tarviiko muutosta?[muokkaa wikitekstiä]

Jääkiekkoilija-mallineessa on ollut joitakin ongelmakohtia, kuten yllä näkyy. Lisäksi se on ulkoasultaan selvästi erilainen kuin jalkapalloilija- ja koripalloilijamallineet. Pitäisikö jääkiekkoilijamalline muokata samantyyliseksi kuin nämä kaksi muuta joukkueurheilijaa käsittelevää mallinetta. Ensin henkilötiedot, sitten nykyisen seuran tiedot (nykyisellään muuten jääkiekkoilijamalline tekee kielioppivirheen, jos nykyiseksi liigaksi antaa yli kaksiosaisen nimen). Tämän jälkeen uran joukkueet, johon voitaisiin lisätä myös vuosiluvut alkuun, ja loppuun vielä mahdollisesti maajoukkueura. Ei enää tarvittaisi käyttää "pääsarjaura"/"ammattilaisura"-saraketta. Nykyinen malline on todennäköisesti suunniteltu alkujaan enwikistä NHL-käyttöön. Se on jotenkin heikko ilmoittamaan sitä, että pelaaja on pelannut myös muissa liigoissa. Lisäksi farmijoukkueissa käynnit olisivat helpompi käsitellä jalkapallolainojen tapaan nuolella (kts. esimerkiksi Shefki Kuqi). Tietysti työtä tämä teettäisi, sillä nykyistä jääkiekkoilija-mallinetta käyttää n. 750 artikkelia. --PtG 28. toukokuuta 2008 kello 13.47 (UTC)

Jotkut pelaajat on varattu NHL:aan kahteen kertaan. (periaatteessa voisi olla kolmaskin/neljäskin, mutta en tunne sellaista tapausta) Mallinetta pitäisi siis muuttaa niin, että siihen voisi laittaa tarvittaessa kahden draftin tiedot. Moönlnrlsnsohi9h5nm 7. kesäkuuta 2008 kello 11.19 (UTC)

Niin ja NHL:n täydennysvarauskin on olemassa. --Vnnen 7. kesäkuuta 2008 kello 22.25 (UTC)
Ja vieläpä varaukset muihin liigoihin. Ainakin WHA-varaus 1970-luvulla oli aika huomionarvoinen meriitti. Kaiken kaikkiaan jottai täl tarttis tehrä.

Kansallisuus_2 (po. "kansallisuus", muuten) näyttäisi olevan kuollut kirjain tällä hetkellä. Senkin saisi joku osaava korjata. Esimerkkitapauksena SM-liigasta vaikkapa Kevin Kantee. –Saruwine 12. elokuuta 2008 kello 23.28 (EEST)

Vähän myöhässä kyllä, mutta nykyinen malline ei ole kovin järjestelmällisen näköinen verrattuna esim. jalkapalloilijan mallineeseen. Maajoukkuetilastot eivät oikein näy, seuratilastojakaan ei myöskään. Ei kauheesti itseäni kiinnosta lätkä, mutta silti nykyinen ratkaisu puutteellinen. --MrEskola 20. helmikuuta 2011 kello 21.51 (EET)

Kansalaisuus ja kansallisuus[muokkaa wikitekstiä]

Mallinneessa on kohta Kansalaisuus, jossa on kenttä kansallisuus. Kumpaa tässä on tarkoitettu käytettäväksi. Kansalaisuus tarkoittaa että ihmisellä on jonkin maan kansalaisuus, mutta kansallisuus viitaa etniseen ryhmään. Eli jos haetaan kansallisuutta ei mallinneessa voi lukea suomalainen vaan Suomi ja jos taas haetaan kansallisuuta, niin Suomen lipun kuva ja Suomi ovat väärä vastaus ja oikea vastaus on suomalainen. --Kyzyl 10. marraskuuta 2009 kello 17.05 (EET)

Aiheellinen kysymys ei näytä herättäneen minkäänlaista keskustelua. --Jmk 4. toukokuuta 2011 kello 17.01 (EEST)
Kyllä, ei näytä kukaan seuraavan näitä sivuja. --MrEskola 6. toukokuuta 2011 kello 21.37 (EEST)
Käsittääkseni kansalaisuutta on tällä haettu. Esim. Juha Kaunismäki --Vnnen 6. toukokuuta 2011 kello 22.15 (EEST)

Mailasta kätisyys?[muokkaa wikitekstiä]

Onko jokin erityinen syy sille, että sekä parametrin nimenä että tulostuvana tekstinä on "maila" käsittääkseni yleisesti käytetyn termin "kätisyys" sijaan? --Herra Maka 3. maaliskuuta 2010 kello 10.45 (EET)

Uusi malline[muokkaa wikitekstiä]

Palautin takas vanhaan mallineeseen. Se oli monessa suhteessa parempi. Gopase+f 9. helmikuuta 2012 kello 11.52 (EET)

Jos joku tietää, missä aiheesta on aikasemmin keskusteltu, ni vois laittaa linkkiä. Muussa tapauksessa aiheesta vois tarvittaessa keskustella vaikka Keskustelu Wikipediasta:Wikiprojekti Jääkiekko -sivulla. Gopase+f 9. helmikuuta 2012 kello 11.57 (EET)
Tuossa yläpuolella pari otsikkoa aiemmin on lyhyt keskustelu aiheesta, mutta jatketaan nyt sitten Jääkiekko-projektin yhteydessä, sillä tämä vanha malline on kaikkineensa ihan susi. --PtG 9. helmikuuta 2012 kello 13.36 (EET)

Kaipaisin takas tohon mallineen sivulle mallineen pohjaa, jonka vois kopioda artikkeliin ja täyttää sit tiedot. --Vnnen 13. helmikuuta 2012 kello 10.49 (EET)

Olet oikeassa. Lisäsin mallineohjeen. Se on nyt siinä artikkelin lopussa. --PtG 13. helmikuuta 2012 kello 10.59 (EET)

Kuvan koko[muokkaa wikitekstiä]

Mitä olette muut mieltä siitä, mikä on tämän mallineen kohdalla sopivin kuvakoko? Itse olen suosinut yleensä kokoa 225px, mutta olen huomannut, että viime päivinä Käyttäjä:Helsinger on alkanut järjestelmällisen tuntuisesti muuttaa kuvia kokoon 250px. Ero numeroiden välillä ei ole suuri, mutta ainakin oman kannettavan koneeni (iänikuinen Fujitsu Amilo) näytöllä tuo kuvakoko alkaa olla ainakin joidenkin artikkeleiden kohdalla häiritsevän suuri (etenkin pelaajan ollessa lähikuvassa). Ei kovin suuri asia, mutta kun ajatellaan, että tekstin pitäisi olla artikkelissa se pääasia, ei ole mitään syytä, miksi kuvaa pitäisi erityisesti korostaa silmille hyppäävän isolla koolla. --Nironen (keskustelu) 21. syyskuuta 2012 kello 03.10 (EEST)

Itse olen käyttänyt kans pääasiassa kokoa 225px mutta välillä muitakin, lähinnä 200px. Mun mielestä sitä kokoa kannattaa käyttää, mikä mahtuu mallineeseen parhaiten eikä jätä valkoisia reunoja siihen. --Vnnen (keskustelu) 28. syyskuuta 2012 kello 09.38 (EEST)

Yksiköiden pakotuksen poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Tiedoksi. Poista yksiköiden pakotuksia tietolaatikoista (ts. se, että tietolaatikosta tulee valmiiksi "kg", "cm" jne) ja samalla poistan ne tästäkin. Teen sen lisäämällä mallineeseen {{tarkista numero}} -mallineen joka tunnistaa onko syötteeseen lisätty jo valmiiksi yksikkö vai ei ja jos ei ole niin se lisää sen vain silloin. Malline tekee samalla myös muita syötteen tarkistuksia kuten sen, että onko arvo numero. {{Joukkoliikennejärjestelmä}} -mallineesta voi katsoa esimerkin siitä millainen muutos olisi. (diffi)

Muutoksen projektisivuna toimii Wikipedia:Wikiprojekti_Mallineet/Linjaukset/Tietolaatikon_tyylit ja siitä on keskusteltu kahvihuoneessa otsikon Tietolaatikkojen tyylit alla. --Zache (keskustelu) 23. elokuuta 2016 kello 12.55 (EEST)