Keskustelu mallineesta:Genetiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mallineessa olevat geenit[muokkaa wikitekstiä]

Milläköhän perusteella ne on valittu? Ihmisellä on kuitenkin aika monta geeniä enemmän ja muilla organismeilla vielä muutama päälle. Kaikkien geenien luettelo ei tietenkään myöskään ole järkevä. Poistetaanko siis kaikki, vai onko noille siis jokin perustelu? Kommentin jätti Albval (keskustelu – muokkaukset)

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Eipä ole kysymykseeni yllä vastattu. Muutenkin malline on kokoelma sekalaisia käsitteitä, jotka on näemmä satunnaisesti asetettu eri otsikkojen alle. Voihan perinnöllisyystieteen jakaa osa-alueisiin, mutta ei näin. Täydellistä silpputietoa. --albval(keskustelu) 14. lokakuuta 2010 kello 13.10 (EEST)

Poistin geenit, ja muiltakin osin olet oikeassa. Roskiin tämä, asiallisemman voi tehdä tarvittaessa.--norr 16. lokakuuta 2010 kello 01.59 (EEST)
No se parani vähän jo sillä. Varmaan parempi poistaa roskana jollei kukaan viitsi tehdä tästä tolkumpaa mallinetta. Äänestykseen ei, sillä silloin sitä ei saisi luoda tarvittaessa uudelleen. Wikipediahan ei olut sekalainen kokoelma tietoa.. --Höyhens 17. lokakuuta 2010 kello 11.52 (EEST)

Aloitetaan alusta[muokkaa wikitekstiä]

Jep. Eli aloitetaan taas alusta. Jatkossa toivoisin että pelkän deletionismin sijaan "Perinnöllisyystieteen asiantuntijat" osallistuvat mallineen parantamiseen. Nämä mallineethan on muutenkin niin helppoja tehdä että keskusteluun osallistuneet pyöräyttävät mallinepohjan linkkimuotoiluineen ihan käden käänteessä? Kukas eksperteistä pohjan sitten tekee? --(λ (?) (!)) 4. marraskuuta 2010 kello 10.15 (EET)

Laitoin mallinetta uusiksi käyttäen en-wikin versiota mallina, sopii muokata jos nykyversio ei tyydytä. --Alcedoatthis 10. marraskuuta 2010 kello 03.26 (EET)
Ainakin peruskäsitteet-lista vaikuttaa sopivan kattavalta ja hyvin valikoidulta. Osa-alueita on toki monta lisää, mutta niistä meillä ei taida olla artikkeleita? Ja "muuta aihepiiriin liittyvää" on sitten ilmeisesti sellainen kaatoluokka, minne voi tunkea mitä tahansa:-) Vakavasti ottaen, ihan hyvän näköinen malline. --albval(keskustelu) 10. marraskuuta 2010 kello 08.06 (EET)
Ajattelin tosiaan tässä vaiheessa ottaa punalinkit pois. Toki mallineeseen voi lisätä jatkossakin artikkeleita keskeisistä aihepiireistä sitten kun joku ensin kirjoittaa ne artikkelit. "Aihepiiriin liittyvää" on pääasiassa genetiikan sovellutuksia varten mutta kyllä sinne muutakin sopii, ei kuitenkaan kovin suppeista aiheista kertovia artikkeleita. --Alcedoatthis 10. marraskuuta 2010 kello 08.19 (EET)
Näin minäkin ajattelin sinun ajatelleen. Kelpaa minulle. --albval(keskustelu) 10. marraskuuta 2010 kello 08.41 (EET)
Viilasin tätä kuitenkin vielä vähän. Uudelleennimesin vikan osion "Sovellutuksiksi" ettei osiosta tulisi sekalaisten artikkelien kaatopaikkaa. Poistin artikkelin Perinnöllinen muuntelu --- vaikka onkin tärkeä aihe, niin nykymuodossaan artikkeli on liian lyhyt ja monet asiat löytyvät paljon paremmasta artikkelista Mutaatio, jonka lisäsin Peruskäsitteet -osioon. Artikkeli DNA-tutkimus on tärkeä sovellutus, jonka lisäsin. Tulevaisuudessa sovellutuksiin voisi lisätä Geeniterapian, kunhan ala kehittyy ja ko. artikkeli sen mukana. --Alcedoatthis 11. marraskuuta 2010 kello 04.10 (EET)