Keskustelu luokasta:Suomen lentopaikat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikö nämäkin artikkelit voisi laittaa tuonne Suomen lentoasemat-luokkaan? Olisi mielestäni selkeämpää niin, vaikkeivät nämä varsinaisesti lentoasemia olekaan, mutta onhan muidenkin maiden osalta tehty niin. --Anttihav 14. kesäkuuta 2006 kello 19.39 (UTC)

Artikkeleiden nimenmuutos: lentopaikka → lentokenttä[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotan, että tämän luokan artikkeleiden nimet muutetaan muotoon "X lentokenttä", eli lentopaikka-sana vaihdetaan lentokenttä-sanaan niissä maalentopaikkoja (eli lentokenttiä) käsittelevissä artikkeleissa, joiden nimessä lentopaikka-sana esiintyy. Perusteluna on lähinnä se, että lentokenttä-sana on ilmailuterminologiaan perehtymättömälle huomattavasti tutumpi kuin lentopaikka, joka esiintyy lähinnä laki- ja määräystekstissä. Lentokenttä myös määrittelee lentopaikan luonteen tarkemmin – lentopaikkahan tarkoittaa "määrättyä maa- tai vesialuetta tai rakennelman päällä olevaa aluetta, joka on kokonaan tai osittain järjestetty ilma-alusten saapumista, lähtemistä ja maassa tai vedessä liikkumista varten."[1] Ts. "lentopaikka" voi tarkoittaa myös esim. vesilentopaikkaa, helikopterikenttää jne. Lentokenttä-sanan sen sijaan ymmärretään tarkoittavan lähinnä lentokoneiden käyttöön tarkoitettua (valvomatonta) maalentopaikkaa. Lisäksi monien lentokenttien pitäjät itsekin käyttävät lentokentän nimessä lentokenttä-sanaa.

Tiedän toki, että kyseiset kentät ovat ilmailulaissa tarkoitettuja lentopaikkoja. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että lentopaikka-sanan olisi pakko esiintyä jokaisen lentopaikan nimessä. Onhan Suomessa myös paljon tieliikennelaissa tarkoitettuja teitä, joiden nimissä ei esiinny tie-sanaa. ––Apalsola km 28. elokuuta 2011 kello 21.20 (EEST)

Hyvin perusteltu ehdotus; kyllähän lentokenttä on käsitteenä valtaosalle ihmisistä paljon tutumpi kuin lentopaikka. Kannatan muutosta. --Jukka Kolppanen 5. syyskuuta 2011 kello 23.17 (EEST)
Yksi kannatus eikä yhtään vastustusta. Alan siis hiljalleen yhtenäistää nimiä. Tästä keskustelusta on maininta myös ilmailuprojektin keskustelusivulla. ––Apalsola km 8. syyskuuta 2011 kello 23.58 (EEST)

Pitäisikö Esim.terveyskeskuksen yhteydessä sijaitsevaa helikopterikenttää kutsua lentokentiksi? Kommentin jätti Lappi99 (keskustelu – muokkaukset)

Ei, lentopaikka on oikea termi tk:n helikopterikentälle. --Jukka Kolppanen 17. marraskuuta 2011 kello 00.12 (EET)