Keskustelu luokasta:Suomen kivikirkot

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Luokassa kivikirkot näkyy olevan esimerkiksi punatiilinen Paavalinkirkko ja keltatiilinen Meilahden kirkko. Mikä tämän luokan idea on ja mihin se perustuu? Monet nykyajan "tiilikirkot" lienevät betonirunkoisia. Karjalohjan kirkko taas käsittääkseni on oikeasti kivikirkko. En sano ettei luokkaa tarvita, en vain ymmärrä tätä. --Ulrika 26. toukokuuta 2009 kello 18.00 (EEST)

Tiilikirkotkin ovat kivikirkkoja kielitoimiston sanakirjan mukaan. Tähän siis kuuluvat kaikki kirkot, jotka eivät kuulu puukirkkoluokkaan. --Jisis (keskustelu) 26. toukokuuta 2009 kello 18.15 (EEST)
Niinpä näkyy olevan, en huomannut ensin tarkistaa. En kyllä miellä esimerkiksi Meilahden kirkkoa kivikirkoksi. Tähän taitaa tulla sitten kaikki Suomessa vastedes rakennettavat kirkot. --Ulrika 26. toukokuuta 2009 kello 19.43 (EEST)
Eiköhän nuo voisivat kuitenkin olla omaa luokkaansa eli vaikka kivikirkot, betonikirkot ja tiilikirkot. Outoa kyllä laittaa kaksi viimeistä kivikirkkojen joukkoon. -Yupik 27. toukokuuta 2009 kello 03.42 (EEST)
Kun käytössä on termi keskiaikaiset kivikirkot, jotka ovat tietysti harmaakirkkoja, tämänkin saattaisi helposti ensi ajattelemalla mieltää tarkoittamaan samaa materiaalia. --Ulrika 27. toukokuuta 2009 kello 08.18 (EEST)
Luokkaan voi tehdä alaluokkia. Itse asiassa tein jo luokan tiilikirkot, mutta poistin sen sen jälkeen, kun päätimme Urjanhain kanssa tehdä ensin pelkästään tämän. Vaikeuksia tuottaa juuri se, että tiiltä on saatettu käyttää pelkästään osittain verhousmateriaalina yms. --Jisis (keskustelu) 27. toukokuuta 2009 kello 10.01 (EEST)