Keskustelu luokasta:Päävyöhykkeen asteroidit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tänne sitten laitetaan kaikki asteroidivyöhykkeen pikkuplaneetoista kertovat artikkelit.--Asikal1 5. lokakuuta 2010 kello 13.41 (EEST)[vastaa]


Ihmetyttää miten paljon tässä luokassa on mieltä, kun niitä asteroideja on valtavasti, jopa miljoonia, ja raja asteroidin ja meteoroidin välillä on sumea.

Täytyy laittaa raja näihin asteroideihin mistä tähän mennessä on artikkeli ja uusille poikkeus vain jos joku luotain lentää vierestä tai ne törmää keskenään. Varsinaiset asteroidiluettelot kuuluvat muualle kuin wikipediaan.

Tekvie 14. heinäkuuta 2011 kello 05.15 (EEST)[vastaa]

Tässä luokassa on kyllä ihan yhtä paljon mieltä, kuin vaikkapa luokissa: Transneptuniset kohteet, Apollo-asteroidit, Kääpiöplaneetat, ja muu vastaava. Sitäpaitsi nämä luokat on nähty tarpeelliseksi myös muunkielisissä wikipedioissa, joten mielestäni tämä sopii näin.--Asikal1 1. syyskuuta 2011 kello 09.55 (EEST)[vastaa]


Tätä luokkaa tarvitaan varmasti ja monet asteroidit ovat selvästi merkittäviä. Mutta ihmetyttää mihin raja vedetään merkittävyyden suhteen. Pitäisikö olla joku tilavuusraja kuutioina tai painominimi tonneina. Jos siihen mennään, niin kaukoputkilla niiden arviointi on erittäin epätarkkaa. Entä sellainen raja, että jos se osuisi Maapallolla maahan tai veteen, se höyrystyisi täydellisesti, jos oletetaan pienin nopeus millä joku aurinkokunnan kappale, joka ei ole maan kiertoradalla, voi osua? Sen lisäksi kaikki ne asteroidit joiden ohi avaruusluotain on mennyt tai joissa on tapahtunut jotain.


Tekvie 17. helmikuuta 2012 kello 04.16 (EET)[vastaa]