Keskustelu luokasta:Kirjailijat

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Miten päästäisiin eroon tuosta kummittelevasta luokasta "Brittil%C3%A4iset kirjailijat"?! --Aulis Eskola 22. marraskuuta 2004 kello 19:49 (UTC)

Jos ylläpito poistaisi tämän sivun ja se luotaisiin uudelleen ? Jpk 24. marraskuuta 2004 kello 19:42 (UTC)
Huomasin itsekin saman, eikä kummitusluokka ole näemmä vieläkään kadonnut. Brittiläiset kirjailijathan ovat jo luokassa Englantilaiset kirjailijat. -Aslak 18. heinäkuuta 2005 kello 16:26:54 (UTC)

Hierarkiaa?[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko ajatusta siirtää maiden mukaan nimetyt kirjailijaluokat uuteen alaluokkaan "Kirjailijat maittain"? Kuten vaikkapa luokassa Urheilijat. Lista on jo aika pitkä, ja siellä on peräkkäin kanadalaiset, kauhukirjailijat ja kiinalaiset... Kysyn mielipiteitä tässä ennen kuin rupean moista tekemään. – SS 16. maaliskuuta 2006 kello 23.05 (UTC)

No, taidan tehdä sen kuitenkin. – SS 16. maaliskuuta 2006 kello 23.31 (UTC)
Siinä se. Merkitsin roskaksi luokat Eteläamerikkalaiset kirjailijat ja Afrikkalaiset kirjailijat. Toki tämän nimisissä luokissa voisi olla alaluokkina maat, mutta ovatko ylipäätään tarpeellisia? Samoin roskaksi Brittiläiset kirjailijat -> Englanti. Roikkumaan jäi Wilbur Smith – mihinköhän hänet pitäisi sijoittaa? – SS 17. maaliskuuta 2006 kello 00.40 (UTC)
Ihan OK mielestäni. En nyt heti keksi onko yläluokalla afrikkalaiset kirjailijat mitään kovin tarpeellista käyttöä. Ainakin engl. wikissä on tapana ollut sijoittaa esim. maassa A syntynyt, mutta maassa B enemmän vaikuttanut henkilö molempien maiden luokkiin - olen itse yrittänyt tätä käytäntöä noudattaa myös täällä. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 17. maaliskuuta 2006 kello 03.05 (UTC)
Loin alun perin luokat Eteläamerikkalaiset kirjailijat ja Afrikkalaiset kirjailijat siksi, että noissa maanosissa on melkoisen monia valtioita, joista ei suomenkielisessä Wikipediassa tule ehkä kovin pian olemaan montaakaan kirjailijaa. Vain yhden tai pari kirjailijaa sisältävät luokat, kuten Uruguaylaiset kirjailijat tai Mosambikilaiset kirjailijat, eivät ole ehkä kovin hyödyllisiä luokittelussa ja vaikeuttavat yleisempien luokkien löytymistä.
Wilbur Smithiä vartenkin voisi toki luoda luokan Rhodesialaiset kirjailijat, mutta sinne ei ehkä juuri muita kirjailijoita tulisi. Myös jos joku etsisi Smithistä kertovaa artikkelia, hän ei välttämättä tiedä, että Smith oli rhodesialainen, joten hän joutuisi selaamaan eri luokkia. Toisaalta jos Smith olisi yleisessä Afrikkalaiset kirjailijat -luokassa, hänen löytymisensä olisi helppoa.
Edellä sanotun vuoksi pidän parhaana säilyttää Eteläamerikkalaiset kirjailijat ja Afrikkalaiset kirjailijat -luokat ja laittaa sitten vaikka maakohtaiset luokat niiden alaluokiksi. Myös englanninkielisessä Wikipediassa näyttää olevan afrikkalaisille kirjailijoille luokka, jonne on laitettu suoraan esimerkiksi Wilbur Smith. – Nysalor 17. maaliskuuta 2006 kello 14.05 (UTC)
No juu, onhan noilla maanosaluokillakin perustelunsa. Halusin vain selkeyttää tilannetta, kun esim. joitakin Etelä-Amerikan maita oli suoraan Kirjailijat-luokassa, joitakin taas Etelä-Amerikan alla, ja jotkut kirjailijat oli luokiteltu maansa mukaan ja jotkut vain eteläamerikkalaisiksi. Mutta tärkeintä on että maantieteelliset luokat ovat tuolla Kirjailijat maittain -luokassa eivätkä sekaisin genrejen sun muun kanssa; sen takia tuohon hommaan ryhdyin. --SS 17. maaliskuuta 2006 kello 14.23 (UTC)
Suosittelen kirjailijoiden luokitteluun samanlaista jakoa kuin on luokassa Luokka:Kielet maittain. --Hippophaë 17. maaliskuuta 2006 kello 22.00 (UTC)