Keskustelu luokasta:Järjestöt

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä on yhdistysten ja järjestöjen ero? Molemmille on luokkansa. Täällä on vähän oudosti esim. Toimittajaliitto... --Aulis Eskola 10. huhtikuuta 2007 kello 22.53 (UTC)

Ei kai niillä mitään luokittelun kannalta olennaista eroa ainakaan ole. Järjestöt on yleisempi käsite, joten voisi yhdistää luokan yhdistykset tähän, mutta pitäisikö Suomalaiset yhdistykset muuttaa muotoon suomalaiset järjestöt?--Ap4k 8. toukokuuta 2007 kello 01.18 (UTC)


Löysin sivustolta opintokeskukset.fi (?) seuraavan määritelmän: "Suomessa käytetään yleensä rinnakkain termejä yhdistys ja järjestö. Täsmällisemmin ilmaistuna yhdistys on järjestön perusyksikkö, jonka muodostavat yleensä henkilöjäsenet. Yhdistys toimii yleensä paikallisesti, mutta se voi toimia myös alueellisesti tai valtakunnallisesti. Järjestö tarkoittaa valtakunnallista kokonaisuutta, jonka osasia ovat paikalliset yhdistykset, piiri- ja liitto-organisaatio."[1] --- Vaikuttaisi siltä, että termi järjestöt olisi luokittelun kannalta parempi. Siirsin jo luokan yhdistykset sisällön tähän luokkaan ja ajattelin siirtää myös luokan suomalaiset yhdistykset sisällön uuteen luokkaan Suomalaiset järjestöt.--Ap4k 9. toukokuuta 2007 kello 21.40 (UTC)
Myös organisaatioille on oma luokkansa. Kuinkakohan tarpeellinen se on. Artikkeleiden/käsitteiden organisaatio, järjestö ja yhdistys suhdetta pitäisi tuntea tarkemmin.--Ap4k 10. toukokuuta 2007 kello 00.04 (UTC)

Järjestöjen rahoitus[muokkaa wikitekstiä]

Yhdistyksiä/järjestöjä käsittelevissä artikkeleissa tulisi mielestäni esittää sen rahoitus. Yhdistyksillä voi olla jossain määrin myyntiä, mutta käytettävistä varoista pääosa tai kaikki tulee jotenkin muuten. Rahoitukseen liittyy varainhankinta. --Hartz (keskustelu) 17. syyskuuta 2013 kello 14.17 (EEST)[vastaa]